278
Ουκρανός στρατιώτης βρίσκει καταφύγιο σε χαρακώματα στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ντονέτσκ (7/1/2023) | REUTERS/Anna Kudriavtseva

Κίεβο: «Προπαγάνδα» οι ισχυρισμοί των Ρώσων για πλήγμα που σκότωσε 600 Ουκρανούς

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2023, 15:44
Ουκρανός στρατιώτης βρίσκει καταφύγιο σε χαρακώματα στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ντονέτσκ (7/1/2023)
|REUTERS/Anna Kudriavtseva

Κίεβο: «Προπαγάνδα» οι ισχυρισμοί των Ρώσων για πλήγμα που σκότωσε 600 Ουκρανούς

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2023, 15:44

Η Ρωσία ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι σκότωσε περισσότερους από 600 ουκρανούς στρατιώτες, ως εκδίκηση για την επίθεση της Ουκρανίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που φέρεται να σκότωσε εκατοντάδες Ρώσους στη Μακιίβκα.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε με μαζική πυραυλική επίθεση κτίριο στο Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως προσωρινός στρατώνας, στεγάζονας περίπου 1.300 ουκρανούς στρατιώτες.

«Σε απάντηση της εγκληματικής επίθεσης που εκτέλεσε το καθεστώς του Κιέβου τις πρώτες στιγμές του νέου έτους εναντίον εγκαταστάσεων προσωρινής στέγασης στη Μακιίβκα, ολοκληρώθηκε μια επιχείρηση εκδίκησης», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο, δίχως να παράσχει κάποια τεκμηρίωση ή άλλες πληροφορίες.

Είχε προηγηθεί το προαναφερθέν πυραυλικό χτύπημα των Ουκρανών σε στρατώνα των Ρώσων, όπου σκοτώθηκαν έως και 400 στρατιώτες σύμφωνα με το Κίεβο. Επισήμως, η Μόσχα έκανε λόγο για 89 θύματα στον απόηχο αυτής της επίθεσης.

Εάν η ρωσική «απάντηση» επιβεβαιωθεί, ενδεχομένως αποτελεί το πλέον θανατηφόρο πλήγμα κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, έγραψε η Telegraph.

Ωστόσο, δημοσιογράφοι του Reuters που επισκέφθηκαν τα κτίρια που στοχοθετήθηκαν από τη Μόσχα, σύμφωνα με την ίδια, ανέφεραν ότι κανένα από αυτά δεν φαινόταν να έχει χτυπηθεί από πυραύλους ή να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Επιπλέον, δεν υπήρχαν εμφανείς ενδείξεις ότι στρατιώτες ζούσαν εκεί, ούτε σημάδια από πτώματα ή ίχνη αίματος.

Στην πρώτη του αντίδραση για το περιστατικό, το Κίεβο μίλησε για «προπαγάνδα». Πρόκειται για «άλλη μια περίπτωση ρωσικής προπαγάνδας», δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Σέρχι Τσερεβάτι.

«Η Μόσχα ενδεχομένως επιχειρεί να διορθώσει την εικόνα της έναντι της κοινής γνώμης στη Ρωσία, η οποία έχει εξοργιστεί μετά το πολύνεκρο χτύπημα της περασμένης εβδομάδας», σχολίασε η Telegraph.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...