260
Αεροσκάφος της Qandas (φωτογραφία αρχείου) | Shuttestock

Η Qantas ζήτησε από στελέχη της να εργαστούν ως υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 17:26
Αεροσκάφος της Qandas (φωτογραφία αρχείου)
|Shuttestock

Η Qantas ζήτησε από στελέχη της να εργαστούν ως υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 17:26

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ζήτησε από τα ανώτερα στελέχη της να εργαστούν ως υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης αποσκευών για τρεις μήνες, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις σοβαρές ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό.

Ο επικεφαλής λειτουργίας της εταιρείας αναζητεί τουλάχιστον 100 εθελοντές για να εργαστούν στα αεροδρόμια του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, όπως μεταδίδει το BBC.

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους θα είναι να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν αποσκευές αλλά και να οδηγούν τα οχήματα για τη μεταφορά των αποσκευών στα αεροδρόμια και προς τα αεροπλάνα.

Οπως οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, έτσι η Qantas, προσπαθεί να ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία των υπηρεσιών της καθώς ανοίγουν ξανά τα σύνορα μετά το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας.

«Τα μεγάλα ποσοστά κρουσμάτων της χειμερινής γρίπης και του κορονοϊού στην κοινότητα σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην αγορά εργασίας καθιστούν τη στελέχωση μια πρόκληση για την βιομηχανία μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Qantas Κόλιν Χιούζ, σε email του που έστειλε στο BBC.

Οι διευθυντές και τα στελέχη της εταιρείας κλήθηκαν να εργάζονται στο τμήμα διαχείρισης των αποσκευών για τρεις ή πέντε ημέρες την εβδομάδα σε τετράωρες ή εξάωρες βάρδιες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπορούν να μεταφέρουν βαλίτσες βάρους έως και 32 κιλών η καθεμία.

Η Qantas είναι μια από τις αεροπορικές εταιρείες που επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία, καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους και καθήλωσαν στο έδαφος αεροπλάνα τους.

Η βιομηχανία απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους στη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί εκ των οποίων ήταν υπάλληλοι εδάφους και έτσι δημιουργήθηκαν μεγάλα κενά, τα οποία όταν ήρθε η ώρα τα αεροπλάνα να ξαναβρεθούν στον αέρα, δεν είναι καλυφθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News