240
Μία από τις φωτογραφίες της διαφημιστικής καμπάνιας | Facebook/Letizia Battaglia

Η Lamborghini, η φωτογράφος της Μαφίας και τα κορίτσια του Παλέρμο

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 18:32
Μία από τις φωτογραφίες της διαφημιστικής καμπάνιας
|Facebook/Letizia Battaglia

Η Lamborghini, η φωτογράφος της Μαφίας και τα κορίτσια του Παλέρμο

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 18:32

Η Lamborghini απέσυρε τη διαφημιστική της καμπάνια στην οποία συμμετείχαν ανήλικα κορίτσια που φωτογραφήθηκαν στους δρόμους του Παλέρμο από την Λετίτσια Μπατάλια, την διάσημη «φωτογράφο της Μαφίας».

Η καμπάνια προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις λόγω της ηλικίας των μοντέλων και κάποιων από τις εικόνες οι οποίες θεωρήθηκε ότι περιείχαν σεξουαλικά υπονοούμενα.

Η 85χρονη φωτογράφος έγινε διάσημη στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 φωτογραφίζοντας την εγκληματική δράση και τα πρόσωπα της Μαφίας στη Σικελία.

Οι επικριτές της καμπάνιας επισήμαναν ότι ο συνδυασμός ανήλικων κοριτσιών που φορούσαν «καυτά σορτς» και πολυτελών σπορ αυτοκινήτων είναι το χειρότερο μήνυμα που μπορούσε να στείλει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η εταιρεία τις απέσυρε μετά από αίτημα του δημάρχου του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο: «Θαυμάζω την Λετίτσια και την αγάπη της για το Παλέρμο και τα παιδιά της πόλης, αλλά αυτές οι εικόνες στέλνουν το λάθος μήνυμα. Δεν εγκρίνω τη χρήση του γυναικείου και του παιδικού σώματος για εμπορικούς σκοπούς», είπε ο δήμαρχος στους Times.

Η Λετίτσια Μπατάλια, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, τον Σεπτέμβριο του 2019 – EPA/ETTORE FERRARI

Από την πλευρά της, η Μπατάλια εξέφρασε την απογοήτευσή της: «Είμαι πολύ λυπημένη για αυτή την αντίδραση. Για μένα το Παλέρμο, είναι ένα νεαρό κορίτσι με μία έκφραση αθωότητας στο πρόσωπό της».

letizia per lamborghini.

Posted by Letizia Battaglia on Wednesday, November 18, 2020

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...