307
Το πλοίο θα σαλπάρει ξανά από Δευτέρα, αλλά με το 50% των επιβατών του | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Κρήτη το πρώτο νησί που θα υποδεχθεί ξανά επισκέπτες από Δευτέρα – Πώς θα γίνεται το ταξίδι με το πλοίο

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2020, 14:00
Το πλοίο θα σαλπάρει ξανά από Δευτέρα, αλλά με το 50% των επιβατών του
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Κρήτη το πρώτο νησί που θα υποδεχθεί ξανά επισκέπτες από Δευτέρα – Πώς θα γίνεται το ταξίδι με το πλοίο

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2020, 14:00

Η Κρήτη είναι το πρώτο νησί που «ανοίγει» ξανά στους επισκέπτες μετά το lockdown του κορονοϊού. Από Δευτέρα, τα ταξίδια προς τη Μεγαλόνησο επιτρέπονται και πάλι, με τα μέτρα προστασίας που πλέον επιβάλονται λόγω της πανδημίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Κακόγλου, ύπαρχος του πλοίου ΚΡΗΤΗ ΙΙ, που συνδέει με τακτικά δρομολόγια τον Πειραιά με την Κρήτη, παρουσίασε τα νέα μέτρα που παίρνουν πλοικτήτες και πλήρωμα για να ταξιδεύουν οι επιβάτες με ασφάλεια.

Κατά την έκδοση του εισιτηρίου, οι επιβάτες θα συμπληρώνουν ένα σχετικό έντυπο. Σημειώνεται ότι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με νοσούντα δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν.

Οταν μπαίνουν στο πλοίο, θα οδηγούνται στη θέση τους με τη βοήθεια του πληρώματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κακόγλου, τα πλοία έχουν προετοιμαστεί και τα πληρώματα είναι εφοδιασμένα με προστατευτικό εξοπλισμό, ωστόσο βρίσκονται σε αναμονή για περαιτέρω οδηγίες.

Απολυμάνσεις και καθαρισμοί γίνονται καθημερινά, όπως λέει. Σχετικά με τον κλιματισμό, ο αξιωματικός του πλοίου ανέφερε ότι ο αερισμός που πραγματοποιείται δεν γίνεται εσωτερικά, αλλά εξωτερικά, υπογραμμίζοντας ότι «ανανεώνεται ο αέρας» και γίνεται απολύμανση.

Παράλληλα στα πλοία θα υπάρχει και «ειδική καμπίνα», όπου θα απομονώνονται πιθανά κρούσματα. Στο συγκεκριμένο πλοίο έχουν οριστεί δύο τέτοιες καμπίνες.

Με την ανακοίνωση των νέων οδηγιών αναμένεται να τοποθετηθούν σημάνσεις και στα αεροπορικά καθίσματα. «Δεν θα καλύπτονται όλες οι θέσεις», υπογράμμισε ο ύπαρχος –πιθανότατα θα μένει η μεσαία θέση κενή– ενώ στα σαλόνια οι επιβάτες θα μπορούν να κάθονται σε ορισμένα μόνο τραπέζια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας την περασμένη εβδομάδα, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από πλήρωμα και επιβάτες.

Τέλος, θα προβάλλονται μηνύματα με οδηγίες στις τηλεοράσεις των πλοίων.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει ήδη δηλώσει ότι τα πλοία θα ταξιδεύουν με το 50% της δυναμικότητάς τους και το 55% στην περίπτωση που έχουν καμπίνες.

Εχει διευκρινίσει, επίσης, ότι η καμπίνα θα διατίθεται μόνο σε έναν επιβάτη και όταν κατεβαίνει από το πλοίο, πριν από το τερματικό λιμάνι, δεν θα χρησιμοποιείται ξανά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...