306
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σε ομιλία του στη Βουλή |

Πλακιωτάκης: Στα νησιά από 1η Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην εστίαση αλλά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 10:07
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σε ομιλία του στη Βουλή
|

Πλακιωτάκης: Στα νησιά από 1η Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην εστίαση αλλά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 10:07

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποφεύγει να πει ακόμα πότε θα επιτραπούν τα ταξίδια στα νησιά (εδώ), αλλά ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης είχε μια ξεκάθαρη εικόνα: από 1η Ιουνίου, εφόσον ανοίξει η εστίαση, θα μπορούν να μεταβαίνουν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας οι εργαζόμενοι, τα συνεργεία αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων. Ολα αυτά βέβαια είναι ένας γρίφος: το αν και πώς θα γίνονται τα ταξίδια με τα πλοία με βάση τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα (εδώ).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε το γεγονός ότι η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά εξασφάλισε ότι στα περισσότερα εξ αυτών δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή μπορούν να μεταβούν στα νησιά μόνιμοι κάτοικοι, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, στρατιωτικό προσωπικό. προσωπικό δημοσίων έργων και έκτακτο προσωπικό.

Ωστόσο, τόνισε ότι εφόσον ανοίξει η εστίαση την 1η Ιουνίου –όπως είναι και το πρόγραμμα της κυβέρνησης–, οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τα συνεργεία επισκευών των καταστημάτων, θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά. «Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι ιδιοκτήτες ακινήτων», συμπλήρωσε. Αυτό ερμηνεύεται στο ότι πολλοί κάτοχοι εξοχικών θα μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά του παραθερισμού τους από τον επόμενο μήνα.

Αναφορικά με το κολύμπι, ο υπουργός είπε ότι επιτρέπεται αλλά όχι σε οργανωμένες παραλίες, ενώ επιτρέπεται και το ψάρεμα με ιδιωτικό σκάφος έως επτά μέτρα.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι η μετακίνηση με τα πλοία θα περιλαμβάνει μέτρα προστασίας τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους επιβάτες, σημειώνοντας πως τα πλοία θα ταξιδεύουν με το 50% της δυναμικότητάς τους, το 55% στην περίπτωση που έχουν καμπίνες.

Εξήγησε δε ότι η καμπίνα θα διατίθεται μόνο σε έναν επιβάτη και όταν κατεβαίνει από το πλοίο, πριν από το τερματικό λιμάνι, δε θα χρησιμοποιείται ξανά.

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως είναι «ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τον εσωτερικό τουρισμό» και έκανε γνωστό ότι στα μέτρα που εξετάζονται συμπεριλαμβάνεται και ο κοινωνικός τουρισμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...