338
Η Μπάρμπι έχει σπάσει τα ρεκόρ από το ντεμπούτο της, συγκεντρώνοντας 337 εκατ. δολάρια το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας της στο παγκόσμιο box office | Warner Bros. Pictures/ YouTube

Η Μπάρμπι ξεπέρασε το ρεκόρ εισπράξεων του Χάρι Πότερ για τη Warner Bros

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 13:46
Η Μπάρμπι έχει σπάσει τα ρεκόρ από το ντεμπούτο της, συγκεντρώνοντας 337 εκατ. δολάρια το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας της στο παγκόσμιο box office
|Warner Bros. Pictures/ YouTube

Η Μπάρμπι ξεπέρασε το ρεκόρ εισπράξεων του Χάρι Πότερ για τη Warner Bros

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 13:46

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, κατάφερε να πετύχει ένα ορόσημο στην αιωνόβια ιστορία της Warner Bros, καθώς έγινε η ταινία της με τα υψηλότερα έσοδα, κερδίζοντας περισσότερα από 1,34 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Η ταινία, βασισμένη στις κούκλες μόδας και με πρωταγωνίστρια τη Μάργκοτ Ρόμπι στον ομώνυμο ρόλο, έφτασε να γίνει πολιτιστικό φαινόμενο χάρη στο ιδιοφυές μάρκετινγκ που προηγήθηκε της πρεμιέρας της τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Οι εισπρακτικές επιδόσεις της Μπάρμπι ξεπέρασαν αυτές του «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 2», ωστόσο, τα νούμερα δεν έχουν προσαρμοστεί για τον πληθωρισμό. Η ταινία Χάρι Πότερ κυκλοφόρησε πριν από δώδεκα χρόνια.

«Η επίτευξη αυτού του εξαιρετικού κατορθώματος είναι μια υπενθύμιση της δύναμης του κινηματογραφικού κοινού – από χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη – που ενώνονται για να προωθήσουν τον εορτασμό ενός εμβληματικού χαρακτήρα που μας έχει διασκεδάσει για τόσες πολλές δεκαετίες», αναφέρει η δήλωση του Μάικλ ντε Λούκα και της Πάμελα Αμπντι, των συνδιευθυντών της Warner Bros Motion Picture Group.

Η Μπάρμπι έχει σπάσει τα ρεκόρ από το ντεμπούτο της, συγκεντρώνοντας 337 εκατ. δολάρια το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας της στο παγκόσμιο box office. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, είχε ξεπεράσει τον «Σκοτεινό Ιππότη» του Κρίστοφερ Νόλαν ως η ταινία της Warner Bros με τα υψηλότερα έσοδα στη Βόρεια Αμερική. Η ταινία της Γκρέτα Γκέργουιγκ  είναι επίσης η πρώτη ταινία που σκηνοθετήθηκε αποκλειστικά από γυναίκα και ξεπέρασε το όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Μπαρμπι είναι σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει την ταινία «Super Mario Bros: Η Ταινία» ως η πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς στο box office, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο.

Η Μάργκοτ Ρόμπι, η 33χρονη αυστραλή ηθοποιός, πρόκειται να κερδίσει ένα σημαντικό ποσό από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, στον οποίο ο χαρακτήρας της παλεύει με μια υπαρξιακή κρίση.

Το Variety, το εμπορικό έντυπο του Χόλιγουντ, ανέφερε ότι η Ρόμπι θα μπορούσε δυνητικά να κερδίσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια από τους ρόλους της ως πρωταγωνίστρια και παραγωγός. Η Γκέργουιγκ πρόκειται επίσης να αμειφθεί αδρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...