214
H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Γκάγκα: Δωρεάν για όλους ο προσωπικός γιατρός – Θα πληρώνεται από το Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 14:33
H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Γκάγκα: Δωρεάν για όλους ο προσωπικός γιατρός – Θα πληρώνεται από το Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 14:33

Ο προσωπικός γιατρός θα πληρώνεται από το Δημόσιο, το κονδύλι έχει προϋπολογιστεί και θα συζητηθεί στη Βουλή, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο προσωπικός γιατρός, μεταξύ άλλων, θα μπορεί να συνταγογραφεί φάρμακα και εξετάσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Πέμπτης, εκτίμησε ότι ο θεσμός του προσωπικού γιατρού θα ξεκινήσει μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο και έως το τέλος του χρόνου θα έχουν εγγραφεί αρκετοί πολίτες στο σύστημα, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου προβλέπει ποινές για όσους πολίτες δεν εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό και θα πρέπει να έχουν εγγραφεί όλοι μέσα σε έξι μήνες (εδώ).

Η κυρία Γκάγκα εξήγησε ότι θα συμμετέχουν γιατροί από το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, συμβεβλημένων και αυτών του ΕΟΠΥΥ, όπως επίσης και ιδιώτες και πρόσθεσε ότι θα περιλαμβάνει παθολόγους, γενικούς ιατρούς, αλλά και άλλες ειδικότητες.

Η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε ότι παράλληλα θα τεθεί σε ισχύ ο ψηφιακός φάκελος του ασθενούς τον οποίο θα συμπληρώνει ο προσωπικός γιατρός, αλλά θα συμπληρώνεται και κάθε φορά που χρειάζεται κάτι ο ασθενής.

Τέλος, τόνισε ότι ο θεσμός του προσωπικού γιατρού θα κάνει τους πολίτες να αισθανθούν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για την υγεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...