340
Τα 100 κιλά κοκαΐνη ήρθαν στη χώρα μας σε κοντέινερ με μπανάνες από χώρα της Λατινικής Αμερικής | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιατρός o αρχηγός του καρτέλ με τα 100 κιλά κοκαΐνη στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2023, 09:30
Τα 100 κιλά κοκαΐνη ήρθαν στη χώρα μας σε κοντέινερ με μπανάνες από χώρα της Λατινικής Αμερικής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιατρός o αρχηγός του καρτέλ με τα 100 κιλά κοκαΐνη στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2023, 09:30

Γιατρός με… γεμάτο ποινικό μητρώο φέρεται να είναι ο αρχηγός του καρτέλ με το φορτίο των 100 κιλών κοκαΐνη που έφθασε μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο γνωστός στις Αρχές –και στην πόλη της Θεσσαλονίκης– γιατρός συνελήφθη μαζί με άλλα οκτώ μέλη του κυκλώματος σε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών των ΟΠΚΕ, στα Διαβατά, όταν ακινητοποιήθηκαν τα ενοικιασμένα αυτοκίνητα που είχαν χρησιμοποιήσει για να παραλάβουν τα 100 κιλά κοκαΐνη στο λιμάνι.

Κατά πληροφορίες, εκτός από τον αρχηγό, στο κύκλωμα εμπλέκονται και συγγενικά του πρόσωπα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», ο γιατρός είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές, ενώ στα τέλη του 1993 είχε κατηγορηθεί για παράνομη, λόγω εμπάργκο, εξαγωγή φαρμακευτικού υλικού στα Σκόπια, μέσω Βουλγαρίας.

Η πρώτη ήταν τον Ιανουάριο του 2004 και οδηγήθηκε στη φυλακή έχοντας καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και δωροδοκία για υπόθεση εικονικών εξαγωγών 158 φορτίων καυσίμων στη Βουλγαρία το 1994.

Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, αποφυλακίσθηκε για λόγους υγείας.

Η δεύτερη ήταν τον Μάρτιο του 2005, όταν δόθηκε εντολή για τη σύλληψή του, όπως και του αδελφού του – δικηγόρος στο επάγγελμα. Αμφότεροι καταδικάστηκαν σε 25 χρόνια φυλάκιση για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων που απασχόλησε τις Αρχές στη Βόρεια Ελλάδα (περίπου 50 εκατ. λαθραία πακέτα τσιγάρα, με κέρδος άνω των 80 εκατ. ευρώ).

Η υπόθεση με τα λαθραία τσιγάρα αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ το 2001, όταν εντοπίστηκαν σε αποθήκη του ΟΛΘ περί τα 18 εκατ. πακέτα τσιγάρων (34 κοντέινερ) με διαφυγόντες δασμούς 27 εκατ. ευρώ.

Οταν διατάχθηκε η σύλληψή τους, τα δύο αδέλφια είχαν εξαφανιστεί και αναζητούνταν και στο εξωτερικό.

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον γιατρό και τον συνέλαβαν, ενώ ο αδελφός του φέρεται να ζούσε κρυφά για 15 χρόνια σε πολυτελή βίλα στη Βουλγαρία. Υπάρχει ωστόσο πλήθος αναφορών σύμφωνα με τις οποίες ήταν συχνές οι κάθοδοί του στη Θεσσαλονίκη, όπου έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στα νυχτερινά κέντρα της πόλης.

Τελικά, έπειτα από συνεργασία των ελληνικών και των βουλγαρικών Αρχών εντοπίστηκε και συνελήφθη το 2017 – την ίδια χρονιά που αποφυλακίστηκε ο αδελφός του!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...