374
Κινητή ομάδα διαγνωστικών ελέγχων έξω από οικίες εργαζομένων στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος | REUTERS

Γερμανία: Νέα καραντίνα σε κρατίδιο με εκατοντάδες κρούσματα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 14:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/06/2020 18:24
Κινητή ομάδα διαγνωστικών ελέγχων έξω από οικίες εργαζομένων στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος
|REUTERS

Γερμανία: Νέα καραντίνα σε κρατίδιο με εκατοντάδες κρούσματα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 14:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/06/2020 18:24

Επιστροφή στα περιοριστικά μέτρα του περασμένου Μαρτίου μέχρι και τις 30 Ιουνίου επέβαλε την Τρίτη η κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στην περιοχή Γκίτερσλοχ και στη γειτονική συνοικία Βάρεντορφ, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στο οποίο έχουν μέχρι σήμερα διαπιστωθεί περισσότερα από 1.500 κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με το τοπικό lockdown που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Αρμιν Λάσετ, και το οποίο επηρεάζει περίπου 370.000 κατοίκους, απαγορεύεται και πάλι η λειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων, κινηματογράφων, μουσείων και μπαρ, ενώ ακυρώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι μαζικές συναθροίσεις.

Οι επαφές περιορίζονται εκ νέου στα μέλη της οικογένειας, ενώ σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται να βρίσκεται κανείς με το πολύ άλλα δύο άτομα, με τα οποία δεν ζει κάτω από την ίδια στέγη. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί είχαν κλείσει ήδη από τις 17 Ιουνίου για τις θερινές διακοπές. Σε αντίθεση με τον Μάρτιο, δεν επιβάλλονται περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών, ωστόσο ο Λάσετ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην εγκαταλείψουν την περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο εργοστάσιο «Τένιες», από το οποίο ξεκίνησαν τα κρούσματα, έχουν τεθεί σε καραντίνα περισσότερα από 5.500 άτομα. Κινητές ομάδες υγειονομικών υπαλλήλων, συνοδεία διερμηνέων και αστυνομίας, διενεργούν τεστ για κορονοϊό και ενημερώνουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Πολωνία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία. Αν κριθεί αναγκαίο, οι όροι της καραντίνας «θα επιβληθούν», τόνισε ο Αρμιν Λάσετ.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ, ο οποίος σήμερα επανεμφανίστηκε προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις, ανακοίνωσε ότι ο επιδημιολογικός δείκτης R0 του κορονοϊού έφθασε στο 2,76, άρα 100 άτομα που είναι θετικά στον ιό τον μεταδίδουν σε άλλα περίπου 276 άτομα. Οπως εξήγησε πάντως, η άνοδος του δείκτη οφείλεται σε τοπικές «εξάρσεις» με νέα κρούσματα, όπως στο Γκίτερσλοχ, και δεν αντικατοπτρίζει την κατάσταση σε όλη τη χώρα.

Μέτρα και στη Βαυαρία

Επίσης, η Βαυαρία απαγόρευσε τη διαμονή ταξιδιωτών από περιοχές οι οποίες είναι τοπικές εστίες μόλυνσης σε καταλύματα του κρατιδίου.

Ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Φλόριαν Χέρμαν, δήλωσε στο Μόναχο ότι τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες στη Βαυαρία δεν θα μπορούν πλέον να δέχονται επισκέπτες που προέρχονται από μια περιοχή στην οποία ο αριθμός των νέων μολύνσεων είναι πάνω από 50 ανά 100.000 κατοίκους.

Ο πολιτικός είπε επίσης ότι θα υπάρχει εξαίρεση μόνο για τα άτομα που έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...