235
Φωτογραφία αρχείου από αστυνομικούς στη Γερμανία που περιφρουρούν πορεία διαμαρτυρίας | REUTERS/Ralph Orlowski

Γερμανία: Τραυματίστηκαν αστυνομικοί που επέβλεπαν καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 11:49
Φωτογραφία αρχείου από αστυνομικούς στη Γερμανία που περιφρουρούν πορεία διαμαρτυρίας
|REUTERS/Ralph Orlowski

Γερμανία: Τραυματίστηκαν αστυνομικοί που επέβλεπαν καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 11:49

Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με κατοίκους ενός συγκροτήματος κατοικιών στο Γκέτινγκεν, στην κεντρική Γερμανία.

Οπως γράφει το BBC, οι αστυνομικοί είχαν σταλεί για να περιφρουρήσουν την καραντίνα που είχε επιβληθεί, καθώς οι 122 από τους 700 κατοίκους είχαν βρεθεί θετικοί στο τεστ για τον κορονοϊό.

Οι σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν όταν μια ομάδα κατοίκων του κτιριακού συγκροτήματος προσπάθησε να παραβιάσει το πέρασμα στο οποίο είχε τοποθετηθεί μεταλλική μπάρα, προκειμένου να αποτρέπει την έξοδο των 700 ενοίκων από τα σπίτια τους και να καταπολεμηθεί έτσι η διασπορά του κορονοϊού.

Ορισμένοι έριξαν πέτρες, μπουκάλια και ξύλινες σανίδες στους αστυνομικούς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκέτινγκεν, Ούβε Λούριγκ.

Οι κάτοικοι του συγκροτήματος είχαν τεθεί σε καραντίνα την Πέμπτη, μετά τον εντοπισμό των δύο πρώτων περιστατικών. Ακολούθησε ιχνηλάτηση, και την Παρασκευή, ακόμη 120 κάτοικοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Το Γκέτινγκεν είναι μια από τις πρώτες τοπικές εστίες έξαρσης που εμφανίστηκαν στη Γερμανία, μετά την άρση των γενικών περιοριστικών μέτρων τον Μάιο που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, τοπική εστία ξέσπασε όταν περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι σε σφαγείο, από σύνολο σχεδόν 7.000 εργαζομένων, είχαν βρεθεί θετικοί, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στη δυτική Γερμανία. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια γενικευμένη καραντίνα», δήλωσε ο αρχηγός της κυβέρνησης του κρατιδίου Αρμιν Λάσετ.

Αρκετές εστίες μετάδοσης, στη Γερμανία όπως και στη Γαλλία, έφεραν στο φως συνθήκες εργασίας και στέγασης που αυξάνουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του κορονοϊού, κυρίως μέσα στα σφαγεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...