245
Τα σπασίματα στις στάσεις των λεωφορείων είναι το ψωμοτύρι των μπαχαλάκηδων και στη Γαλλία | Υοutube/Twitter

Γαλλία: Μπάχαλo λόγω… Χάλοουιν, περισσότερες από 100 οι συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 22:51
Τα σπασίματα στις στάσεις των λεωφορείων είναι το ψωμοτύρι των μπαχαλάκηδων και στη Γαλλία
|Υοutube/Twitter

Γαλλία: Μπάχαλo λόγω… Χάλοουιν, περισσότερες από 100 οι συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 22:51

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 100 νεαρούς οι οποίοι επιδόθηκαν σε καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας του Χάλοουιν, της παραδοσιακής για τους Αμερικανούς γιορτής μεταμφιεσμένων που μεταλαμπαδεύτηκε και στη Γαλλία.

Οι βάνδαλοι έδρασαν στα προάστια του Παρισιού και στη Λιόν, καθώς «υπάκουσαν» σε διαδικτυακές προτροπές για επιθέσεις σε αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Οι νεαροί μασκοφόροι έκαψαν σκουπίδια, παρενόχλησαν διαβάτες, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και τελικά εισέπνευσαν τα δακρυγόνα της αστυνομίας.

Στο υποβαθμισμένο παρισινό προάστιο Σεν Ντενί λεηλατήθηκε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών και ένα παντοπωλείο από άτομα που επιτέθηκαν σε αστυφύλακες με οξύ, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι παθόντες.

Κατόπιν αυτών, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ αναγκάστηκε να κάνει την παρακάτω δήλωση: «Το Χάλοουιν πρέπει να παραμείνει γιορτή, οι επιθέσεις και οι καταστροφές δεν είναι αστεία πράματα». Ο Καστενέ είπε ακόμη ότι οι 15.000 αστυνομικοί ήταν ετοιμοπόλεμοι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αλλά η βία ήταν μικρότερη εν συγκρίσει με την προηγούμενη χρονιά.

Ενας αποστολέας μηνυμάτων με «εξεγερσιακό» περιεχόμενο είχε συλληφθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Απελευθερώθηκε αφότου ορίστηκε η δικάσιμός του.

Ευκαιρίας δοθείσης, που λένε…

Στη Γαλλία από το 1990 και έπειτα νεαροί ταραξίες επιδίδονται σε έκτροπα με την πρώτη ευκαιρία, όπως λόγου χάρη την Ημέρα της Βαστίλλης ή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το αμερικάνικο Χάλοουιν δεν είναι φυσικά γαλλική γιορτή, αλλά βεριτάμπλ αμερικανική (χωρίς έκτροπα, εννοείται). Η μεταλαμπάδευσή της στο έδαφος της Γαλλικής Δημοκρατίας και στην εκδοχή του «βίαιου πάρτι» οφείλεται στην επίδραση που ασκεί στη νεολαία η υποκουλτούρα όπως μεταδίδεται μέσω  τηλεοπτικών σειρών, του Χόλιγουντ, κ.λπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...