250
Η τσιρλίντερ είναι στο κέντρο της εικόνας στην πίσω γραμμή των χορευτριών | Twitter/GatorLenny

ΗΠΑ: Η διαμαρτυρία της γονυκλισίας (κατά του Τραμπ) πέρασε και στις μαζορέτες

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 17:34
Η τσιρλίντερ είναι στο κέντρο της εικόνας στην πίσω γραμμή των χορευτριών
|Twitter/GatorLenny

ΗΠΑ: Η διαμαρτυρία της γονυκλισίας (κατά του Τραμπ) πέρασε και στις μαζορέτες

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 17:34

Δεν μας έχουν συνηθίσει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οι κοπέλες που χορεύουν στα διαλείμματα των αγώνων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γνώμη για όσα συμβαίνουν στον κόσμο.

Μία μαζορέτα των 49ερς από το Σαν Φρανσίσκο γονάτισε την Πέμπτη την ώρα που παιζόταν ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ, λίγο πριν αρχίσει ένας αγώνας αμερικανικού φούτμπολ με τους Ράιντερς του Οκλαντ.

Πιθανόν είναι η πρώτη διαμαρτυρία αυτού του τύπου από μαζορέτα στις ΗΠΑ και μάλιστα σε μεγάλο πρωτάθλημα. Πάντως, δεν έγινε γνωστό ποιο είναι το όνομα της χορεύτριας, σημειώνει το BBC.

Η ομάδα των 49ερς είχε στις τάξεις της τον Κόλιν Κεπέρνικ, τον παίκτη που είχε προκαλέσει σάλο το 2016 όταν γονάτισε κατά τον εθνικό ύμνο. Η κίνησή του ήταν σε διαμαρτυρία για τα περιστατικά βίας κατά των Αφροαμερικανών που ήταν πολύ έντονα εκείνη τη χρονιά.

Η κίνηση του Κεπέρνικ παρακίνησε και άλλους αθλητές στο αμερικανικό ποδόσφαιρο να διαμαρτυρηθούν, προκαλώντας την οργή συντηρητικών, και βεβαίως του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που είχε ζητήσει να απολυθούν οι παίκτες!

Σήμερα ο Κεπέρνικ είναι το πρόσωπο της τελευταίας καμπάνιας της Nike. Αποχώρησε τους 49ερς το 2017, ενώ έχει μηνύσει το NFL, τη διοργανώτρια αρχή του αθλήματος, γιατί θεωρεί ότι οι άλλες ομάδες τον έχουν στον πάγο λόγω της διαμαρτυρίας του.

Τον περασμένο Μάιο μάλιστα το NFL αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμα στις ομάδες οι παίκτες των οποίων θα διαμαρτύρονταν με αυτόν τον τρόπο. Οσοι δεν θέλουν να είναι παρόντες θα περιμένουν στα αποδυτήρια μέχρι να τελειώσει η ανάκρουση του ύμνου, αποφάσισε το NFL, κίνηση που ικανοποίησε τον πρόεδρο Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...