563
| Dimitris Kapantais / SOOC

Φάμελλος: «Ολα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2024, 21:29
| Dimitris Kapantais / SOOC

Φάμελλος: «Ολα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2024, 21:29

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος κατηγορώντας τον ότι «υλοποιείται σχέδιο συγκάλυψης για το έγκλημα των Τεμπών και πρόσθεσε ότι καταφέραμε να σας φέρουμε στη Βουλή για να απολογηθείτε την οποία είχατε προσβάλει με την απουσία σας την προηγούμενη εβδομάδα».

Εξήγησε την συνυποβολή της πρότασης μομφής λέγοντας: «Δεν δυσπιστούμε μόνο εμείς προς την κυβέρνησή σας. Δυσπιστεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Και σε αυτή την κοινωνική πλειοψηφία ανταποκρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Και τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Και δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να επιτελέσουμε το δημοκρατικό και συνταγματικό μας καθήκον. Στην κοινωνία απολογούμαστε, όχι σε εσάς». Ακολούθως υπογράμμισε: «Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Τα θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας, είναι θέματα προτεραιότητας για εμάς».

Αφού προεξόφλησε ότι η κυβέρνηση θα πάρει τις ψήφους των βουλευτών της πλειοψηφίας πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι απολαμβάνετε και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Στην κοινωνία υπάρχει και βαθιά πεποίθηση ότι υλοποιείται σχέδιο συγκάλυψης, με ευθύνη δική σας, προσωπική κύριε Μητσοτάκη. Στην κοινωνία υπάρχει επίσης αντίδραση για τη χθεσινή εμφάνιση του αμετανόητου κ. Καραμανλή και του χυδαίου κ. Φλωρίδη, που έθιξαν πρώτα από όλα τους συγγενείς και τους γονείς».

Αναφέρθηκε στην ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή λέγοντας: «Υπάρχει αντίδραση στην κοινωνία όμως και για τα χειροκροτήματα και τους πανηγυρισμούς της ΚΟ όταν μιλούσε ο κ. Καραμανλής. Γιατί ακριβώς πανηγυρίζατε; Για το δυστύχημα; Σιωπηλοί πρέπει να μένουμε μπροστά σε αυτό τον ασύμμετρο πόνο».

Γενικεύοντας σημείωσε: «Το μοτίβο της πολιτικής σας είναι απλό και επαναλαμβανόμενο. Υλοποιείτε το οικονομικό και πολιτικό σας σχέδιο, χωρίς να υπολογίζετε θεσμούς, κανόνες διαφάνειας, ανεξάρτητες αρχές και Σύνταγμα».

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε εμμέσως στις «θεωρίες συνωμοσίας και αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» λέγοντας: «Με τέτοια πρωτοφανή επικοινωνιακή υποστήριξη και ασυλία, … σας φαίνεται αδιανόητο ότι ένα μέσο ενημέρωσης αποκαλύπτει σκάνδαλά σας. Και όταν αποκαλύπτονται οι ευθύνες σας όπως στις υποκλοπές, στη λίστα Πέτσα, στο έγκλημα των Τεμπών ή στη διαρροή προσωπικών δεδομένων, πρώτα διαψεύδονται όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά δήθεν διερευνώνται, και μετά – αν η κοινωνία επιμείνει- βρίσκονται “κάποιοι αναλώσιμοι ένοχοι”, ακόμα και αν είναι πχ ο κ. Δημητριάδης ή πρόσφατα η κυρία Ασημακοπούλου, και μετά η υπόθεση ξεχνιέται…». 

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «έχει πολλές δεσμεύσεις σε πολιτικά και οικονομικά τζάκια» και πρόσθεσε: «Όμως τώρα πια οι ευθύνες δεν μπορούν να διαχυθούν σε άλλα στελέχη σας, γιατί όλες οι σημαντικές παραβιάσεις των δημοκρατικών κανόνων στις οποίες αναφέρεται η πρόταση δυσπιστίας:

η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, οι υποκλοπές και η παράνομη χρήση κακόβουλου λογισμικού, οι απειλές σε ανεξάρτητες αρχές και ανώτατους δικαστικούς, και η παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων για ψηφοθηρικούς σκοπούς σχεδιάστηκαν, ενορχηστρώθηκαν, και εκτελέστηκαν από τον κεντρικό μηχανισμό της ΝΔ. Στο Μαξίμου και στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς είναι πλέον οι ευθύνες. Δεν αρκεί ένας αποδιοπομπαίος τράγος, ακόμα και αν είναι ο κ. Καραμανλής. Υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έθεσε δια στόματος του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ως μόνη πολιτική διέξοδο τη διενέργεια εκλογών. Ώστε να γίνει πραγματικά αμερόληπτη έρευνα για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται».

Συνεχίζοντας την αναφορά στα Τέμπη είπε: «Η έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη στερείται αμεροληψίας. Ο κ. Καραμανλής χθες μας ζήτησε να υποβάλλουμε πρόταση προκαταρκτικής επιτροπής, όταν απορρίψατε ήδη την πρόταση που στηριζόταν στην ευρωπαία εισαγγελέα επιλογή σας που καταδίκασε και το Ευρωκοινοβούλιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...