288
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο χειρονομεί, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Τεμέρ χειροκροτεί. Η νέα πρώτη κυρία της Βραζιλίας Μισέλε Μπολσονάρο χαιρετά το πλήθος | REUTERS/Sergio Moraes

Εποχή Μπολσονάρο στη Βραζιλία με υπόσχεση για το τέλος της… πολιτικής ορθότητας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιανουαρίου 2019, 22:42
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο χειρονομεί, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Τεμέρ χειροκροτεί. Η νέα πρώτη κυρία της Βραζιλίας Μισέλε Μπολσονάρο χαιρετά το πλήθος
| REUTERS/Sergio Moraes

Εποχή Μπολσονάρο στη Βραζιλία με υπόσχεση για το τέλος της… πολιτικής ορθότητας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιανουαρίου 2019, 22:42

Μια νέα εποχή ανέτειλε στη Βραζιλία. Οχι πιο αισιόδοξη, αλλά πιο σκοτεινή. Ο ακροδεξιός, ομοφοβικός, θρησκόληπτος και ρατσιστής Ζαΐχ Μπολσονάρο ορκίστηκε νέος πρόεδρος της χώρας. Δεσμεύτηκε μεν ότι θα σεβαστεί τη δημοκρατία, αλλά επέμεινε πως θα αποκαταστήσει την τάξη και ότι θα κυβερνήσει «για την ειρήνη και την ευημερία» του λαού.

Εχοντας συνεχώς στο πλάι του τη σύζυγό του Μισέλε, ο Μπολσονάρο μίλησε και πάλι στον βραζιλιανό λαό με συνθήματα κατά των αξιών του κοινωνικού φιλελευθερισμού, στις οποίες φόρτωσε την εγκληματικότητα και την αναρχία.

Στο διάγγελμά του προς το έθνος, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, είπε ότι η εκλογή του στην προεδρία, τον περασμένο Οκτώβριο, «απελευθέρωσε τη Βραζιλία από τον σοσιαλισμό και την πολιτική ορθότητα».

Ο 63χρονος πρώην στρατιωτικός είπε ότι θα σεβαστεί τη δημοκρατία αλλά δεν θα επιτρέψει στις «καταστροφικές ιδεολογίες» να διχάσουν τους Βραζιλιάνους. Πρόσθεσε ότι υπό τη διακυβέρνησή του οι Βραζιλιάνοι μπορούν να κερδίσουν μια καλύτερη ζωή, μέσω της αξιοκρατίας.

Αναφερόμενος στις άμεσες προτεραιότητές του, παραδέχτηκε ότι σημαντικές προκλήσεις για την κυβέρνησή του θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και τα θέματα της οικονομίας. Για την εγκληματικότητα, είπε ότι θα τερματίσει «τις πολιτικές που προστατεύουν τους εγκληματίες και αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες τους αστυνομικούς»,  δεσμευόμενος ότι θα αποκαταστήσει την τάξη στη χώρα.

«Εχουμε να ανοικοδομήσουμε ένα μεγάλο έθνος», τόνισε, υποσχόμενος ότι θα ζητά συνεχώς από τον Θεό να τον καθοδηγεί στη διακυβέρνηση της Βραζιλίας.

Νωρίτερα, στην ομιλία του προς βουλευτές και γερουσιαστές, ο Μπολσονάρο τους ζήτησε να τον βοηθήσουν «για να απελευθερώσει οριστικά το έθνος από τον ζυγό της διαφθοράς, του εγκλήματος, της οικονομικής ανευθυνότητας και της ιδεολογικής υποταγής» ενώ υποσχέθηκε ότι, στον οικονομικό τομέα, θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις και θα ανοίξει τις ξένες αγορές για τη Βραζιλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...