465
φωτογραφία αρχείου | ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ/Intime

Σοβαροί τραυματισμοί παιδιών από βεγγαλικά σε Σύμη, Αγκίστρι, Ρόδο, Πύλο

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2023, 11:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/04/2023, 16:55
φωτογραφία αρχείου
|ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ/Intime

Σοβαροί τραυματισμοί παιδιών από βεγγαλικά σε Σύμη, Αγκίστρι, Ρόδο, Πύλο

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2023, 11:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/04/2023, 16:55

Στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του και στο πρόσωπο τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα το βράδυ της Ανάστασης στη Σύμη ένας 13χρονος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το παιδί υπέστη ακρωτηριασμό από τις φάλαγγες τεσσάρων δαχτύλων, όπως και τραύμα στο πρόσωπο.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και γύρω στις δύο τα ξημερώματα πήγε ελικόπτερο στο νησί και από εκεί με μια μικρή στάση στη Κω, ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή. Ήδη εισήχθη στην πλαστική χειρουργική και αναμένεται να χειρουργηθεί τις επόμενες ώρες.

Στο Αγκίστρι της Αίγινας, ένας 14χρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το παιδί υπέστη πολλαπλά εγκαύματα από κροτίδα και ακρωτηριασμό δακτύλων του αριστερού άνω άκρου και τραυματισμό του δεξιού άνω άκρου. Χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στην πλαστική χειρουργική του νοσοκομείου.

Με εγκαύματα από βεγγαλικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ένα κοριτσάκι επτά χρονών.

Το κοριτσάκι τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα της Ρόδου.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», το παιδί βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας στη Μαλώνα και πήρε φωτιά από βεγγαλικό που έπεσε δίπλα του.

Το περιστατικό κατήγγειλε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης, αναφέροντας τα εξής:

«Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση… Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει… Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα… Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του… Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τι θα γίνει;” Κι όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας. Καλή Ανάσταση!! Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στην οικογένειά του».

Σοβαρά στο χέρι τραυματίστηκε την Κυριακή ένας οκτάχρονος στην Πύλο από κροτίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο οκτάχρονος βρέθηκε με έναν φίλο του έξω από τον ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, όπου βρήκαν μία κροτίδα, η οποία φαινόταν να μην έχει σκάσει.

Προσπάθησε να την ανάψει, αλλά αυτή έσκασε στο χέρι του τραυματίζοντας τον σοβαρά στον αντίχειρα.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ομως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα και έτσι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων.

Τέσσερις νεαροί τραυματίες στο Λεωνίδιο

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά, λίγο μετά την Ανάσταση, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου.

Οι τέσσερις νεαροί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες.

Οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη, αφού φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...