249
Σκηνή από την αεροπειρατεία του 1985 - το 2019 η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε λάθος άνθρωπο; | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Corriere: «Πιάσατε λάθος άνθρωπο στη Μύκονο»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 19:00
Σκηνή από την αεροπειρατεία του 1985 - το 2019 η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε λάθος άνθρωπο;
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Corriere: «Πιάσατε λάθος άνθρωπο στη Μύκονο»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 19:00

Ο άνθρωπος που συνελήφθη στη Μύκονο (βλέπε εδώ) ως υπεύθυνος για μία αεροπειρατεία του 1985, σε ένα αεροπλάνο της TWA του δρομολογίου Αθήνα – Ρώμη, δεν είναι ο καταζητούμενος αεροπειρατής λέει η Corriere della Sera.

O 65χρονος συλληφθείς δεν είναι ο Μοχάμεντ Χαμάντι, το στέλεχος της Χεζμπολάχ που κατηγορήθηκε για την αεροπειρατεία, γράφει, αλλά ένας λιβανέζος δημοσιογράφος της εφημερίδας As Safir της Βηρυτού, ονόματι Μοχάμεντ Σάλεχ.

Ο Χαμάντι, τα χρόνια της δεκαετίας του ’80, μαζί με τον αδελφό του ήταν μέρος ενός φιλοϊρανικού δικτύου «έτοιμου να δράσει στην Ευρώπη», υποστηρίζει η Corriere και απαριθμεί ορισμένα περιστατικά.

Στις 12 Ιανουαρίου 1987 στο αεροδρόμιο Λινάτε του Μιλάνου είχε συλληφθεί κάποιος με εκρηκτικά, γράφουν οι Ιταλοί. Την επομένη συνελήφθη ο Χαμάντι στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Σε μια τσάντα που κρατούσε εντοπίστηκε ένα εκρηκτικό σε υγρή μορφή. Καταδικάστηκε σε ισόβια αλλά αποφυλακίστηκε το 2005. Εκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Το αμερικανικό FBI δεν παραιτήθηκε από το κυνήγι του –υπήρξε και επικήρυξη 5 εκατ. δολαρίων- , αλλά το 2010 οι φήμες οργίασαν ότι ο Χαμάντι είναι νεκρός, και μάλιστα σκοτωμένος από drone(!) στο Πακιστάν. Το όνομά του δεν σβήστηκε ποτέ από τον κατάλογο καταζητουμένων, κάτι που σημαίνει ότι για τους διώκτες του η «υπόθεση Χαμάντι» δεν έχει κλείσει ακόμη.

Η αεροπειρατεία στο αεροπλάνο της TWA (153 επιβάτες, οι οκτώ Ελληνες και μεταξύ τους ο αείμνηστος Ντέμης Ρούσσος) κατέληξε σε σταδιακή απελευθέρωση των επιβατών στη Βηρυτό και στο Αλγέρι. Στη λιβανέζικη πρωτεύουσα οι αεροπειρατές είχαν σκοτώσει έναν αμερικανό στρατιωτικό που επέβαινε στο αεροπλάνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...