247
Τέτοιες εικόνες αποθαρρύνουν την... ένταξη στα ΜΑΤ | INTIMEnews

ΕΛ.ΑΣ: Ψάχνουν άνδρες για τα ΜΑΤ και δεν βρίσκουν

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 10:54
Τέτοιες εικόνες αποθαρρύνουν την... ένταξη στα ΜΑΤ
|INTIMEnews

ΕΛ.ΑΣ: Ψάχνουν άνδρες για τα ΜΑΤ και δεν βρίσκουν

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 10:54

Δυστοκία ως προς την ενίσχυση των δυνάμεων ΜΑΤ με προσωπικό παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην ΕΛ.ΑΣ., με τη σχετική διαταγή που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ να έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Σώμα.

Βάσει της επίμαχης διαταγής γίνεται αναδιανομή αστυνομικών από διάφορες Διευθύνσεις της ΓΑΔΑ για την ενίσχυση της ΔΑΕΑ (Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής).

Διοικητικά, τα ΜΑΤ έχουν μετονομαστεί σε ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης) και μαζί με την ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης) υπάγονται στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΔΑΕΑ) και Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ)

Φέρεται ωστόσο να υπάρχει μεγάλη απροθυμία από αστυνομικούς των επηρεαζόμενων Διευθύνσεων να πάνε στα ΜΑΤ, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστών της Ενωσης Αστυνομικών Αθηνών που εξέδωσαν «πύρινη» ανακοίνωση κατά της απόφασης του Αρχηγείου.

Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για επιλεκτική επιλογή ή επιδεικτικά, μη επιλογή συγκεκριμένων Υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, με υπερτροφικές -όπως χαρακτηρίζονται Υπηρεσίες που ανήκουν στο Αρχηγείο, στο απυρόβλητο.

 «Πιστεύει άραγε κανείς από αυτούς που συνέταξαν την διαταγή αυτή ότι οι διμοιρίες των Υ.Μ.Ε.Τ.-Υ.Α.Τ. θα δεχτούν ουσιαστική ενίσχυση; Ας ρωτήσουν τους διμοιρίτες τι σημαίνει ουσιαστική ενίσχυση των διμοιριών», σημειώνεται χαρακτηριστικά και επαναλαμβάνεται η πρόταση της Ενωσης για την ενίσχυση της ΔΑΕΑ και της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αττικής με νεοεξελθόντες αστυφύλακες.

Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι από τη μία στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν να βρουν τρόπο να ενισχύσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ, λόγω… αυξημένων αναγκών και υποχρεώσεων και από την άλλη είτε δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό (που θα κληθεί να υπηρετήσει του σκοπούς της πολιτικής ηγεσίας), είτε παρατηρείται μία έκδηλη απροθυμία υπηρετούντων σε άλλες υπηρεσίες αστυνομικών να μετατεθούν στα ΜΑΤ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...