428
Κοκκινισμένος, γερασμένος, σε απόγνωση ο 69χρονος ηθοποιός στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τον Τραμπ | Facebook

Οργισμένο μήνυμα του «Εξολοθρευτή» Σβαρτσενέγκερ στον Τραμπ [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2017, 13:23
Κοκκινισμένος, γερασμένος, σε απόγνωση ο 69χρονος ηθοποιός στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τον Τραμπ
|Facebook

Οργισμένο μήνυμα του «Εξολοθρευτή» Σβαρτσενέγκερ στον Τραμπ [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2017, 13:23

Εκνευρισμένος, ψύχραιμος, αλλά και απεγνωσμένος. Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ έστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ για να εκφράσει αυτό που σκεφτόμασταν οι περισσότεροι κάτοικοι αυτού του πλανήτη όταν ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τη χώρα του από την ιστορική συμφωνία για το Κλίμα: Πώς γίνεται ένας άνθρωπος να κάνει ξαφνικά δέκα βήματα πίσω, όταν χρειάστηκαν μήνες, συμβιβασμοί και πολιτικές πιέσεις για να κάνουμε δύο βήματα μπρος;

«Δεν μπορεί ένας μόνο άνδρας να διαλύσει την πρόοδό μας, να σταματήσει την επανάσταση για καθαρή ενέργεια», λέει στο βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ο χολιγουντιανός ηθοποιός. «Δεν μπορεί ένας μόνο άνθρωπος να μας πάει πίσω στον χρόνο. Μόνο εγώ μπορώ να το κάνω αυτό», τονίζει -ως ο «Εξολοθρευτής» που κάποτε ταξίδεψε από το μακρινό 2029 στο 1984 για την ταινία- για να δώσει μία ελαφρότητα στο μήνυμά του, και βασικά για να κρύψει την απόγνωσή του.

«Ως πρόεδρος, η πρώτη προτεραιότητά σου, είναι να υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον, να προστατεύεις τους πολίτες», λέει απευθυνόμενος στον κ. Τραμπ ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Υπενθυμίζει σε αυτόν και όσους θεωρούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι «φάρσα» τι ακριβώς σημαίνει η υπερθέρμανση του πλανήτη: «Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ πεθαίνουν 200.000 άνθρωποι λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τα μισά ποτάμια της χώρας μας έχουν μολυνθεί από τη ρύπανση. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα, ενώ πεθαίνουν άνθρωποι». 

«Είναι συχνά βολικό να κοιτάς το παρελθόν, μοιάζει λιγότερο τρομακτικό από το μέλλον», τονίζει ο Σβαρτσενέγκερ, σαν να μιλά σε μικρό παιδί. «Αλλά κάποιοι από εμάς γνωρίζουν τι σημαίνει ένα μέλλον με καθαρή ενέργεια, χωρίς άσθμα, καρκίνους», τονίζει. «Επίλεξε το μέλλον». 

Και γνωρίζοντας πώς να αγγίξει έναν νάρκισσο, δίνει ένα παράδειγμα από το παρελθόν. «Κανένας δεν θυμάται όλους αυτούς τους ανθρώπους που επέμεναν και επαναλάμβαναν στον Κένεντι ότι δεν μπορεί να φτάσει το φεγγάρι». 

Και, ύστερα, η απειλή: «Οι τοπικές και πολιτειακές κυβερνήσεις θα ξεσηκωθούν. Αλλοι πολιτικοί αρχηγοί θα ξεσηκωθούν και θα καλύψουν το κενό. Το καθαρό μέλλον ξεκινά από κινήματα πολιτών», λέει ο ηθοποιός κλείνοντας το μάτι στους ακτιβιστές των ΗΠΑ.

Και η ελπίδα: «Μπορούμε να ελέγξουμε το 70% των εκπομπών ρύπων, σε τοπικό και πολιτειακό επίπεδο», τονίζει. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη μοίρα μας στην Ουάσιγκτον», τονίζει και παραπέμπει στην εμπειρία που είχε όσο ήταν κυβερνήτης της Καλιφόρνια, από το 2003 έως το 2011. «Τότε που η Ουάσιγκτον απέτυχε να κυβερνήσει, εμείς θέσαμε σε εφαρμογή τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντολογικούς κανονισμούς της χώρας μας».

Και να τα αποτελέσματα; «Σήμερα είμαστε πρώτοι στην προστασία του περιβάλλοντος και πρώτοι σε οικονομική ανάπτυξη», λέει. Και καθαρός αέρας και περισσότερες δουλειές.

«Fake news», θα γράψει στο Twitter ο Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...