211
Ο Αντονι Φάουτσι ενώ εμβολιάζεται | Patrick Semansky/Pool via REUTERS

Εκανε το εμβόλιο και ο Αντονι Φάουτσι: «Απόλυτα σίγουρος ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό»

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 18:24
Ο Αντονι Φάουτσι ενώ εμβολιάζεται
|Patrick Semansky/Pool via REUTERS

Εκανε το εμβόλιο και ο Αντονι Φάουτσι: «Απόλυτα σίγουρος ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό»

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 18:24

Την πρώτη δόση από το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού έκανε την Τρίτη ο δρ. Αντονι Φάουτσι, επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου των Λοιμώξεων (CDC).

Ο Φάουτσι εμβολιάστηκε ζωντανά (όπως είχε κάνει χθες και ο Τζο Μπάιντεν) στην έδρα του CDC στο Μπεθέσντα του Μέριλαντ. Μαζί του εμβολιάστηκαν ο επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων για την Υγεία (NIH) Φράνσις Κόλινς, ο υπουργός Υγείας Αλεξ Αζάρ και προσωπικό πρώτης γραμμής των NIH.

Έπειτα από τον εμβολιασμό ο Φάουτσι εξήγησε ότι «σαν σύμβολο προς τους άλλους, νιώθω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα αυτού του εμβολίου και θέλω να τους ενθαρρύνω όλους όσοι έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν ώστε να έχουμε ένα δίχτυ προστασίας πάνω από αυτή τη χώρα και να τελειώσουμε με την πανδημία».

Για το εμβόλιο, ο Φάουτσι είπε ότι βλέπουμε το αποτέλεσμα έρευνας πολλών ετών που οδήγησε σε ένα φαινόμενο που είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου. Αισθάνομαι τιμή που είμαι μέλος των NIH όπου αναπτύχθηκαν αυτές οι μέθοδοι, εξήγησε ακόμη ο διακεκριμένος επιστήμονας.

Χθες Δευτέρα εμβολιάστηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και την επόμενη εβδομάδα το ίδιο θα πράξουν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις με τον σύζυγό της. Εχει εμβολιαστεί ο αντιπρόεδρος Τζο Πενς και η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι, όχι όμως και ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...