513
Ισπανοί ετοιμάζονται να ρίξουν ένα δελτίο Euromillions σε πρακτορείο της Μαδρίτης | ΑΠΕ-ΕΡΑ

Δυο ευρωπαίοι πολίτες έλυσαν δια παντός το βιοποριστικό τους πρόβλημα

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 22:00
Ισπανοί ετοιμάζονται να ρίξουν ένα δελτίο Euromillions σε πρακτορείο της Μαδρίτης
|ΑΠΕ-ΕΡΑ

Δυο ευρωπαίοι πολίτες έλυσαν δια παντός το βιοποριστικό τους πρόβλημα

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 22:00

Χαράς ευαγγέλια για δυο Ευρωπαίους (έναν Βρετανό και έναν Ιταλό) που έλυσαν δια παντός το βιοποριστικό τους πρόβλημα, «τσεπώνοντας» σχεδόν 200 εκατ. ευρώ έκαστος σε δυο μεγάλες λοταρίες της Γηραιάς Ηπείρου.

Κατά 170 εκατομμύρια λίρες (περίπου 190 εκατ. ευρώ) πλουσιότερος έγινε ένας Βρετανός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που αναδείχθηκε μοναδικός νικητής της λοταρίας EuroMillions.

Μάλιστα, είναι πλέον και ο ρέκορντμαν των νικητών στην ιστορία της λοταρίας στη χώρα, καθώς τα κέρδη του ξεπέρασαν κατά 8 εκατ. λίρες το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο ήταν οι 161 εκατ. λίρες.

Ο τυχερός παίκτης κατάφερε να πετύχει και τους πέντε αριθμούς, καθώς και τα δύο τυχερά αστέρια, στην κλήρωση της Τρίτης, στην οποία κάθε φορά συμμετέχουν άνθρωποι από εννέα διαφορετικά κράτη.

Είναι ο 79ος νικητής τζάκποτ από το 2004 που ξεκίνησε η λοταρία, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Telegraph.

Σχεδόν ταυτόχρονα εμφανίστηκε, μετά από δυο μήνες, ο Ιταλός που κέρδισε το τζάκποτ των 209 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αποτελεί νέο ρεκόρ τόσο για την Ιταλία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιταλικού Superenalotto, όσο και για την Γηραιά Ήπειρο.

Το δελτίο, που είχε κερδίσει στις 13 Αυγούστου, κόστισε δυο ευρώ και επικυρώθηκε στο Bar Marino, ένα μπαρ στο Λόντι, κοντά στο Μιλάνο.

Οι τυχεροί αριθμοί 7, 32, 41, 59, 75 και 76, επιλέχθηκαν τυχαία από το αυτόματο σύστημα επιλογής αριθμών στο μπαρ του Γκουλιέλμο Πότζι και της συζύγου του, Μαρίζα.

Ο ιδιοκτήτης είχε δηλώσει τότε πως δεν θυμάται ποιος μπορεί να «έριξε» το τυχερό δελτίο.

«Πού να ξέρεις ποιος το επικύρωσε. Σήμερα υπήρχε συνεχής ροή, κόσμος έμπαινε και ζητούσε ένα δελτίο στην τύχη. Εγώ τύπωνα, τύπωνα», είπε στα μέσα ενημέρωσης ο Πότζι που ασφαλώς πανηγυρίζει γιατί, ως είθισται, όλο και κάποιο… πουρμπουάρ θα πάρει και αυτός ως «πράκτορας».

Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, ο παίκτης πρέπει να στοιχηματίσει σε έξι αριθμούς από το 1 έως το 90 και κανένας δεν είχε βρει τους σωστούς από τον Ιούνιο 2018.

Το δελτίο με τους τυχερούς αριθμούς και το ποσό που κερδίζει

Ο υπερτυχερός είχε 90 ημέρες να παρουσιαστεί στα κεντρικά του Superenalotto με το τυχερό του απόκομμα και να εισπράξει το ποσό, από το οποίο, ασφαλώς κερδίζει και το ίδιο το ιταλικό κράτος, καθώς με τον ισχύοντα φόρο του 12% για τα τυχερά παίγνια, θα επιστραφούν στα κρατικά ταμεία περί τα 25 εκατ. ευρώ.

Ακόμη και έτσι, δεν νομίζουμε να έχει παράπονο ο (επίσης άγνωστος, για ευνοήτους λόγους) τυχερός ή η τυχερή που θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 184 εκατ. ευρώ.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ιταλικού Superenalotto ήταν 177 εκατομμύρια ευρώ τον Οκτώβριο 2010.

Το νέο ιταλικό ρεκόρ είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε νικητή λοταρίας στα ευρωπαϊκά χρονικά καθώς υπερβαίνει επίσης εκείνο του Euromillion, στο τζακπότ του οποίου έχουν τεθεί ανώτατο όριο τα 190 εκατομμύρια ευρώ.

Τρεις φορές έχει φθάσει αυτόν τον αριθμό, τον Αύγουστο 2012 στην Αγγλία, τον Οκτώβριο 2014 στην Πορτογαλία και τον Οκτώβριο 2017 στην Ισπανία.

Πρόκειται για μεγάλα ποσά, που παραμένουν ωστόσο αστεία μπροστά στο τζάκποτ του 1,537 δισ. δολαρίων (1,37 δισ. ευρώ προ φόρων) που κέρδισε τον Οκτώβριο του 2018 στο αμερικανικό Mega Millions μια κάτοικος της Νότιας Καρολίνας, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...