276
O Σεργκέι Αντρέιεφ μετά την επίθεση των διαδηλωτών | Slawomir Kaminski/Agencja Wyborcza.pl via REUTERS

Διαδηλωτές έλουσαν με κόκκινη μπογιά τον ρώσο πρεσβευτή στη Βαρσοβία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2022, 14:58
O Σεργκέι Αντρέιεφ μετά την επίθεση των διαδηλωτών
|Slawomir Kaminski/Agencja Wyborcza.pl via REUTERS

Διαδηλωτές έλουσαν με κόκκινη μπογιά τον ρώσο πρεσβευτή στη Βαρσοβία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2022, 14:58

Φωνάζοντας «Φασίστες, Φασίστες!», διαδηλωτές έλουσαν με κόκκινη μπογιά τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Βαρσοβία κατά την διάρκεια τελετής για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο η Ρωσία γιορτάζει την 9η Μαΐου, χωριστά από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, χωρίς ήχο, δείχνουν τον Σεργκέι Αντρέιεφ, λουσμένο με την κόκκινη μπογιά, μαζί με πολλά πρόσωπα της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Πίσω τους είναι ορατές οι ουκρανικές σημαίες που κρατούν οι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, ο ρώσος πρεσβευτής επρόκειτο να καταθέσει στεφάνι στο σοβιετικό νεκροταφείο της Βαρσοβίας, όπου έχουν ενταφιασθεί οι σοβιετικοί στρατιώτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Μαΐου του 1945.

To υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Δεν εκφοβιζόμαστε, οι οπαδοί του νεοναζισμού έχουν για άλλη μια φορά ξεγυμνώσει τα πρόσωπά τους και είναι γεμάτα αίμα». H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου σχολίασε στο Telegram: «Η κατεδάφιση των μνημείων των ηρώων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η βεβήλωση των τάφων και τώρα η διακοπή της τελετής κατάθεσης λουλουδιών σε μια ιερή ημέρα για κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο αποδεικνύουν το ήδη προφανές – η Δύση έχει χαράξει μια πορεία για την μετενσάρκωση του φασισμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...