292
H πρεσβευτής της Βρετανίας στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ | INTIMEnews

Brexit: Δεν αλλάζουν τα δίδακτρα για τους έλληνες φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 12:05
H πρεσβευτής της Βρετανίας στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ
|INTIMEnews

Brexit: Δεν αλλάζουν τα δίδακτρα για τους έλληνες φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 12:05

Η σκιά του Brexit πέφτει βαριά και σε όσους έχουν επιλέξει τη Βρετανία για τις σπουδές τους, καθώς η επικείμενη έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση «μεταφράζεται» ήδη σε αύξηση των διδάκτρων σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα την ανατροπή των σχεδιασμών χιλιάδων φοιτητών, ανάμεσά τους και πολλοί Ελληνες.

Την αβεβαιότητα αυτή ήρθε να διαλύσει η βρετανίδα πρεσβευτής στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, σε δηλώσεις της κατά την απονομή των υποτροφιών Chevening, όπου και ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει καμία αύξηση διδάκτρων, τουλάχιστον για όσους θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το έτος 2020-21.

Αν και όπως είπε «δεν υπάρχει ακόμα η πολυπόθητη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί», «όλοι οι φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και οικονομική υποστήριξη, όπως οι βρετανοί συμφοιτητές τους, μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

Οι δύο υποτροφίες που σηματοδοτούν την επανέναρξη του Προγράμματος Υποτροφιών Chevening στην Ελλάδα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη βρετανική πρεσβευτική κατοικία.

Η πρεσβευτής της Βρετανίας στη χώρα μας απένειμε δύο υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 στην Αναστασία Μπενέκου, που θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών MBA στο πανεπιστήμιο του Κεντ και στον Μοχάμεντ Ελ Σαέρ, ο οποίος θα παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών Πολέμου (War Studies) στο King’s College του Λονδίνου.

Το πρόγραμμα Chevening αφορά μεταπτυχιακές σπουδές. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας,  οι υποτροφίες “απονέμονται σε ανθρώπους που υποδεικνύουν ηγετικό προφίλ, έχουν δυνατό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη χώρα τους, όπως αποδεικνύεται στα 36 χρόνια λειτουργίας του κατά τα οποία 50.000 εξέχοντες επαγγελματίες από περισσότερες από 160 χώρες είχαν την ευκαιρία να εξελιχθούν μέσω του Chevening».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...