276
Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «στοίχημα ζωής» την οριστική επίλυση του ζητήματος των σκουπιδιών στην Αττική | INTIMEnews

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει λόγος για απολύσεις στο Δημόσιο – σχεδιασμός για προσλήψεις σε βάθος τετραετίας

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 11:41
Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «στοίχημα ζωής» την οριστική επίλυση του ζητήματος των σκουπιδιών στην Αττική
|INTIMEnews

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει λόγος για απολύσεις στο Δημόσιο – σχεδιασμός για προσλήψεις σε βάθος τετραετίας

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2019, 11:41

Την δέσμευση της κυβέρνησης για σχεδιασμό τακτικών και εκτάκτων προσλήψεων εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο καθώς «δεν υπάρχει λόγος».

Ο υπουργός Εσωερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων στο Δημόσιο πέραν αυτών στην Ειδική Αγωγή, την Υγεία και την ΕΛ.ΑΣ, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για απολύσεις.

«Θα δούμε τις ανάγκες και θα αξιολογήσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι«εκτός από τον προγραμματισμό για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε βάθος τετραετίας, θα κάνουμε προγραμματισμό και για την πρόσληψη των εκτάκτων».

Ειδικά για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών ο κ. Θεοδωρικάκος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, «ώστε να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου».

Οσον αφορά το  θέμα των συμβασιούχων, σημείωσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις εκλογές σταμάτησε να ενημερώνει για την πρόσληψη συμβασιούχων».

Αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί, ξεκαθάρισε, «θα τηρηθεί η νομιμότητα για τους συμβασιούχους, οι συμβάσεις τους θα ολοκληρωθούν κανονικά».

Ερωτηθείς για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «στοίχημα ζωής» και «κατεπείγουσα υπόθεση για την Αττική», δεδομένου όπως είπε, ότι την προηγούμενη τετραετια δεν έγινε καμία μελέτη.

Όπως υπογράμμισε, «είναι επείγον να αυξηθεί στο 50% το ποσοστό των απορριμάτων που θα ανακυκλώνονται από 1η Ιανουαρίου 2020», διότι σε διαφορετική περίπτωση «μετά το τέλος του χρονου θα τρώμε πέναλτι για το θέμα της ανακύκλωσης καθώς σήμερα το ποσοστό ανέρχεται σε 18%».

«Το μείζον είναι να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης και όπου δεν γίνεται αυτό θα έχει συνέπειες», διεμήνυσε ο υπουργός δεσμευόμενος για οριστική λύση με το πρόβλημα των σκουπιδιών μέσα στην τετραετία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...