548
|

Bίντεο από την ενέδρα θανάτου στο Χαϊδάρι – τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τον ρόλο των δύο αστυνομικών

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 09:37

Bίντεο από την ενέδρα θανάτου στο Χαϊδάρι – τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τον ρόλο των δύο αστυνομικών

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 09:37

Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δύο εκτελεστών του επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα το πρωί της Τρίτης στο Χαϊδάρι.

Στο βίντεο που προβλήθηκε από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, φαίνονται καθαρά οι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου να φεύγουν με τη μηχανή τους από το σημείο όπου γάζωσαν τον 50χρονο επιχειρηματία μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης πλησίασαν το ΙΧ του Μάλαμα από την πλευρά του συνοδηγού ενώ περίμενε να κάνει αναστροφή στη λεωφόρο Αθηνών και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ, τραυματίζοντας τον επιχειρηματία στην κοιλιακή χώρα και τον θώρακα. Αμέσως μετά ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Ο 50χρονος που υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ώρες αργότερα στο «Αττικόν», συνήθιζε να κυκλοφορεί με τουλάχιστον τέσσερα άτομα προσωπική φρουρά, οι οποίοι ήταν και οι μόνοι που γνώριζαν τον τόπο κατοικίας του.

Στον τόπο του εγκλήματος εντοπίστηκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσσερις από εννιάρι πιστόλι.

Μία από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε και σφηνώθηκε σε μάντρα σπιτιού, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών προέρχονται από τα όπλα των δύο αστυνομικών που βρίσκονταν (εκτός υπηρεσίας) στο σημείο.  Ασφαλή συμπεράσματα αναμένονται από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Αμφότεροι  υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής και όπως έχει γίνει γνωστό, ο ένας πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον των δραστών με το πιστόλι του.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν τυχαία στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο του θύματος συνόδευε μία μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες και εξετάζεται αν πρόκειται για τους δ ύο αστυνομικούς.

«Γνωρίζαμε τον επιχειρηματία, από σύμπτωση βρεθήκαμε εκεί, όταν είδαμε να τον πυροβολούν, ένας από εμάς έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα για εκφοβισμό», φέρεται να δήλωσαν στην κατάθεσή τους.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη».

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο  γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, έκανε γνωστό ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τον ρόλο των δύο αστυνομικών στο επεισόδιο.

«Δεν θα κρύψουμε τίποτα», είπε και επανέλαβε αυτό π ου είπαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί στην κατάθεσή τους, ότι «είχαν φιλική σχέση με το θύμα και βρέθηκαν  τυχαία στο σημείο».

Κατά τα άλλα, ο κ. Μαυροειδάκος εκτίμησε ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. «Εκτελούν το συμβόλαιο και φεύγουν», είπε εκφράζοντας φόβους για «παράπλευρες απώλειες».

Διάδοχος του εκαμίτη Σ.Παπαχρήστου το θύμα (;)

Το όνομα του Δημήτρη Μάλαμα έγινε γνωστό στις αρχές το 2016, όταν η αντιπροσωπεία καφέ που διατηρούσε στο Χαϊδάρι είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης.

Παλαιότερα επίσης, σύμφωνα με την «Καθημερινή», είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπορίας. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί έπειτα από καταγγελία δύο αλλοδαπών γυναικών στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας. Στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό τού είχε επιβληθεί εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’90 είχε απασχολήσει τις δικαστικές αρχές για πιθανή εμπλοκή του σε υποθέσεις «προστασίας» καταστημάτων και χαρτοπαικτικών λεσχών.

Στο επίκεντρο της ίδιας έρευνας είχε βρεθεί και ο Σπύρος Παπαχρήστου, ο  απότακτος αστυνομικός των ΕΚΑΜ που τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου 2018 δολοφονήθηκε έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Μάλιστα κατά ορισμένους ο Μάλαμας ήταν το «δεξί χέρι» του Παπαχρήστου και αυτός που κληρονόμησε το δίκτυο των σχέσεων και επαφών του. Εκεί αναμένεται να αναζητήσουν οι αστυνομικοί τις απαντήσεις για το κίνητρο της δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...