282
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη | ΙΝΤΙΜΕnews/ Χρήστος Μπόνης

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αν δεν είχα νοσήσει, θα εμβολιαζόμουν πρώτος

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 14:38
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη
|ΙΝΤΙΜΕnews/ Χρήστος Μπόνης

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αν δεν είχα νοσήσει, θα εμβολιαζόμουν πρώτος

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 14:38

Την ανάγκη συνεργασίας με την Πολιτεία, για τον εμβολιασμό των πολιτών, επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα ήθελε να ήταν ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί του δεν του το επιτρέπουν ακόμη, λόγω της πρόσφατης περιπέτειας της υγείας του.

Σημείωσε, πάντως, ότι συμβολικά κάποιος από τους ιεράρχες θα δώσει το «παρών» από την πρώτη μέρα των εμβολιασμών για να κάνει το εμβόλιο.

«Αυτή η κίνηση εκδηλώνει τη συμπαράσταση σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και ευχήθηκε να έχουμε καλά αποτελέσματα, ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε διαφορετικά τις μεγάλες αυτές ημέρες.

Με τη σειρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε την αρωγή της Εκκλησίας στην ενημέρωση αναφορικά με τον εμβολιασμό, τώρα που, όπως είπε, βρισκόμαστε στην καρδιά της μάχης.

«Αυτές τις άγιες ημέρες η Εκκλησία να συμπαρασταθεί στην οργανωμένη Πολιτεία, σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, να τους φροντίσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων καθώς όπως συμπλήρωσε, «αυτές τις ημέρες είναι σημαντικό να τονίζουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας, την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ευχήθηκε «να δείξουμε όλοι με θέρμη την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας και να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο από τον επικίνδυνο ιό. Η επιχείρηση “Ελευθερία” αποσκοπεί στο να ξαναπάρουμε σιγά-σιγά τις ζωές μας πίσω».

Εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνάντηση με τον υπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν παρέλειψε να συγχαρεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων που αγωνίζονται καθημερινά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χαιρετίζοντας την αυτοθυσία των ανθρώπων αυτών, τους οποίους χαρακτήρισε λειτουργούς της αγαθοεργίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...