290
O Αλέξης Τσίπρας θα περιμένει πρώτα τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρουν όλες οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου | ΙΝΤΙΜΕnews/CreativeProtagon

Από Παρασκευή… Δευτέρα το «Μένουμε Ορθιοι ΙΙ» του ΣΥΡΙΖΑ λόγω Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 12:13
O Αλέξης Τσίπρας θα περιμένει πρώτα τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρουν όλες οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου
|ΙΝΤΙΜΕnews/CreativeProtagon

Από Παρασκευή… Δευτέρα το «Μένουμε Ορθιοι ΙΙ» του ΣΥΡΙΖΑ λόγω Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 12:13

Oι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου έλεγαν ότι η παρουσίαση της επικαιροποιημένης οικονομικής αντιπρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού, είχε «κλειδώσει» για την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση όμως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί εκ νέου στον ελληνικό λαό (εδώ) για να αναπτύξει στο έβδομο διάγγελμά του, το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, έφερε αλλαγή σχεδίων και αναβολή πιθανότατα για τη Δευτέρα, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές.

Ο λόγος προφανής: για να «κουμπώσει» καλύτερα το «Μένουμε Ορθιοι ΙΙ» πάνω στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και το σχετικό update να είναι πλήρες, ώστε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερκαλύπτεται από το περιεχόμενο των κυβερνητικών ανακοινώσεων.

Στα παραλειπόμενα των διεργασιών για την παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, οι σκέψεις να γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο, θυμίζοντας  προεκλογική παρουσίαση κυβερνητικού προγράμματος – στο κλίμα δηλ. των ημερών όπου οργιάζουν οι φήμες περί αιφνίδιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Γιατί παρά τις επίμονες διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και άλλων στελεχών της κυβέρνησης ότι πρόωρες εκλογές είναι εκτός συζήτησης, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το σενάριο των εκλογών κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην πολιτική «φαρέτρα» του Πρωθυπουργού.

Και με δεδομένα τα εντυπωσιακά -ομολογουμένως- δημοσκοπικά ευρήματα (εδώ), δεν είναι λίγοι αυτοί που (προ)βλέπουν εκλογές το φθινόπωρο, αν μάλιστα έχει πάει και ανέλπιστα καλά η ιδιαίτερη λόγω κορονοϊού, τουριστική περίοδος.

Αλλοι πάλι στην Κουμουνδούρου ανατρίχιασαν στο άκουσμα του Ζαππείου ως τόπο παρουσίασης του «Μένουμε Ορθιοι ΙΙ», καθώς το Μέγαρο παραπέμπει επικοινωνιακά -αλλά και σε επίπεδο πολιτικού συμβολισμού- στην αλήστου μνήμης φιέστα εξόδου από τα μνημόνια, με τον Αλέξη Τσίπρα να φοράει τη γραβάτα έχοντας στο πλάι του τον επίσης αξέχαστο κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο (δείτε τη φωτογραφία-mémoire από ΙΝΤΙΜΕnews).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...