230
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ μιλά στους βουλευτές του | INTIMEnews/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Οι υπουργοί μου ήταν στη Βουλή, αλλά με τη βουλευτική τους ιδιότητα

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 14:50
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ μιλά στους βουλευτές του
|INTIMEnews/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Οι υπουργοί μου ήταν στη Βουλή, αλλά με τη βουλευτική τους ιδιότητα

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 14:50

Στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρα για τα άδεια υπουργικά έδρανα κατά τη συζήτηση της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, απάντησε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους βουλευτές του.

Οπως υπογράμμισε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «η εικόνα των κενών κυβερνητικών εδράνων δεν συνιστούσε περιφρόνηση των αντιπάλων μας, αλλά σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών», επισημαίνοντας στον κ. Τσίπρα ότι  οι υπουργοί της κυβέρνησης ήταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, «αλλά με τη βουλευτική τους και όχι την υπουργική τους ιδιότητα».

Αντιπαρερχόμενος χαρακτηρισμούς όπως «δειλοί και ρεβανσιστές» και εκφράσεις πεζοδρομίου όπως «δεν έχετε τα κότσια» και «το βάλατε στα πόδια», στις οποίες αναλώθηκε η ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι  «για εμάς, η Βουλή δεν αποτελεί βραχίονα της κυβέρνησης. Δεν εντάσσεται στη λειτουργία της. Tην πλαισιώνει. Δεν την υπηρετεί. Αλλά συνομιλεί μαζί της!».

«Αυτή ακριβώς η αντίληψη για την αυτονομία της κοινοβουλευτικής δράσης απέναντι σε εκείνη της εκτελεστικής εξουσίας, είναι που αιφνιδίασε ευχάριστα τους πολίτες. Αλλά και προκάλεσε τόση αμηχανία στους αντιπάλους μας που θα χρειαστούν αρκετό καιρό για να αντιληφθούν γιατί η κυβέρνηση, σεβόμενη το Σύνταγμα, άφησε στη Βουλή την πρωτοβουλία στην υπόθεση Novartis», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Γιατί όπως συμπλήρωσε, «αυτοί που με θράσος έστηναν δέκα κάλπες στη Βουλή για να σπιλώσουν αντιπάλους, δεν συνειδητοποιούν ότι τώρα υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει ούτε στα καθήκοντα του Κοινοβουλίου, ούτε της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...