352
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναταράξεις στην Κύπρο από την παραίτηση Χριστοδουλίδη – «Του δόθηκε κάθε ευκαιρία»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 10:10
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναταράξεις στην Κύπρο από την παραίτηση Χριστοδουλίδη – «Του δόθηκε κάθε ευκαιρία»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 10:10

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική παραίτηση του Νίκου Χριστοδουλίδη από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, με σκοπό να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2023.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο κ. Χριστοδουλίδης προέβη σε αυτές τις κινήσεις, παίρνοντας αποστάσεις από το κόμμα του, τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ), και ζητώντας ευρύτερες συναινέσεις, προκάλεσε αντιδράσεις από την κομματική γραφειοκρατία, η οποία όχι μόνο υπενθύμισε ότι η προθεσμία για υποβολή υποψηφιότητας για το προεδρικό χρίσμα λήγει το μεσημέρι της Δευτέρας αλλά επιτέθηκε ευθέως στον παραιτηθέντα υπ. Εξωτερικών.

«Στον κ. Χριστοδουλίδη δόθηκε κάθε ευκαιρία να λειτουργήσει μέσα στο κόμμα που τον εξέθρεψε και τον ανέδειξε, αντί να αποφασίσει μία άλλη πορεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΔΗΣΥ.

Στην ίδια ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Χριστοδουλίδη από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, το κυβερνών κόμμα της Κύπρου σημείωσε:

«Δόθηκε και η επιλογή της δημοκρατικής εκλογής, όπου τα 51.000 μέλη μας θα επιλέξουν ελεύθερα. Ο χαρακτηρισμός μιας τέτοιας διαδικασίας ως “ζούγκλα και αναρχία” αποτελεί ολίσθημα που δείχνει περιφρόνηση προς τη βάση και τη Δημοκρατία.

Η επιλογή αυτή παραμένει ανοικτή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Ο κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει μνήμη και κρίση. Γι’ αυτό δεν θα επιτρέψει να στρωθεί το χαλί στο ΑΚΕΛ, ούτε να επαναληφθεί το 2003.

Εμείς συνεχίζουμε. Ενωμένοι και δυνατοί. Με την πεποίθηση ότι το συμφέρον της πατρίδας περνά μέσα από έναν Δημοκρατικό Συναγερμό ισχυρό και νικητή. Η ομοψυχία μας θα είναι και πάλι η καλύτερη απάντηση».

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε αναφέρει ότι προσβλέπει στην στήριξη της βάσης του ΔΗΣΥ αλλά δεν τον ενδιαφέρει η ηγεσία του κόμματος, κάτι που εξάλλου δεν είναι προαπαιτούμενο για μια προεδρική υποψηφιότητα.

«Με κάθε ειλικρίνεια δηλώνω ότι θα με ενδιέφεραν οι προεδρικές εκλογές του 2023, ειδικότερα αν μια υποψηφιότητα μου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερες συνεργασίες, και φυσικά μετά από διάλογο με την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης και της βάσης του ΔΗΣΥ, του κόμματος μου, στης οποίας τη στήριξη φυσιολογικά και αναμενόμενα θα προσέβλεπα. Έναν διάλογο που θα έχει ως αποτέλεσμα την ετοιμασία ενός συγκεκριμένου προγράμματος επί όλων των προκλήσεων που ως χώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με τρόπο σύγχρονο, όπως δικαιωματικά απαιτεί ο πολίτης», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...