161
Η πρεσβευτής με τον σύμβουλο της πρεσβείας και ουγκαντέζο παράγοντα ο οποίος επέλεξε κάτι πιο σύγχρονο | hurriyet.com.tr

Οι Τούρκοι ανακάλεσαν την πρεσβευτή στην Ουγκάντα επειδή φόρεσε… χλαμύδα

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2018, 19:35
Η πρεσβευτής με τον σύμβουλο της πρεσβείας και ουγκαντέζο παράγοντα ο οποίος επέλεξε κάτι πιο σύγχρονο
|hurriyet.com.tr

Οι Τούρκοι ανακάλεσαν την πρεσβευτή στην Ουγκάντα επειδή φόρεσε… χλαμύδα

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2018, 19:35

Οι διπλωμάτες έχουν κάποιους κώδικες αυστηρής ενδυμασίας, είναι όμως και άνθρωποι που δεν διστάζουν να παίξουν με τους κανόνες και να εμφανιστούν λίγο πιο χαλαρά ντυμένοι.

Αυτό έπραξε και η Σεντέφ Γιαβουζάλπ, πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουγκάντα, η οποία πήρε μέρος σε εκδήλωση για τους εορτασμούς των 95 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας με ένδυμα που παρέπεμπε σε χλαμύδα.

Η Hurriyet αναφέρει ότι η Γιαβουζάλπ και ο σύμβουλος της πρεσβείας εμφανίστηκαν στις 29 Οκτωβρίου με «ιστορική αμφίεση» που θύμιζε την αρχαία Ελλάδα ή τη Ρώμη.

Το φόρεμα της πρεσβευτή παρέπεμπε στην Ωραία Ελένη, γράφει η τουρκική εφημερίδα, που προσθέτει ότι η Γιαβουζάλπ δικαιολόγησε την επιλογή της λέγοντας ότι φέτος είναι «Χρονιά της Τροίας» στην Ουγκάντα.

Η έμπνευση δεν άρεσε καθόλου στον προϊστάμενο της, τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος την ανακάλεσε από τη διπλωματική αποστολή και ξεκίνησε έρευνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...