262
Η Αλι Στρόκερ πανευτυχής με το βραβείο Τόνι | REUTERS/Brendan McDermid

Αλι Στρόκερ, η πρώτη ηθοποιός σε αναπηρικό αμαξίδιο που κερδίζει Τόνι

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 12:13
Η Αλι Στρόκερ πανευτυχής με το βραβείο Τόνι
|REUTERS/Brendan McDermid

Αλι Στρόκερ, η πρώτη ηθοποιός σε αναπηρικό αμαξίδιο που κερδίζει Τόνι

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2019, 12:13

Αλλο ένα σημαντικό άλμα σημειώθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο, σε ό,τι έχει να κάνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα άτομα με αναπηρία. Αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για ανθρώπους με εξαιρετικά ταλέντα και δυνατότητες φτάνει μόνο να τους δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες και να μην αντιμετωπίζονται με οίκτο και προκατάληψη, η αρχή προς αυτή την κατεύθυνση έγινε και είναι θριαμβευτική.

Η Αλι Στρόκερ ήταν η πρώτη ηθοποιός με αναπηρικό αμαξίδιο που συμμετείχε σε παράσταση στο Μπρόντγουεϊ, η πρώτη που προτάθηκε για βραβείο Τόνι και από χθες, 9 Ιουνίου 2019, είναι και η πρώτη που κατακτά το πολυπόθητο βραβείο, ορίζοντας μία νέα ολόκληρη εποχή για την προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στον χώρο του θεάματος.

Γεννημένη το 1987, η Στρόκερ είχε ένα ατύχημα με αυτοκίνητο σε ηλικία δύο ετών που την άφησε παράλυτη από το στήθος και κάτω. Σε ηλικία επτά ετών είδε την πρώτη παράσταση στο Μπρόντγουεϊ και από εκείνη τη στιγμή κάτι σκίρτησε μέσα της, ένιωσε πως βρήκε το κάλεσμά της και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Κόντρα σε οποιαδήποτε πρόβλεψηπροκατάληψη, σπούδασε, αποφοίτησε, συμμετείχε σε μικρές παραστάσεις και στο The Glee Project του Fox, προτού ανέβει στη σκηνή και την κατακτήσει πανηγυρικά με την αναβίωση του «Οklahoma!».

«Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, αλλά πρέπει να είμαστε αληθινοί και να είμαστε δυνατοί. Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε κάθε παιδί με αναπηρία που βλέπει σήμερα την απονομή», δήλωσε στον συγκινητικό και ενθουσιώδη ευχαριστήριο λόγο της για το Βραβείο Τόνι Β’ Γυναικείου Ρόλου που κατέκτησε για το «Oklahoma!».

Δάκρυα χαράς στην απονομή (REUTERS/Brendan McDermid)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...