218
Η κεντρική πύλη του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Ακόμα τρεις γιατροί ογκολογικής κλινικής του «Αγιος Σάββας» θετικοί στον κορονοϊό

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 29 Οκτωβρίου 2020, 14:27
Η κεντρική πύλη του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Ακόμα τρεις γιατροί ογκολογικής κλινικής του «Αγιος Σάββας» θετικοί στον κορονοϊό

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 29 Οκτωβρίου 2020, 14:27

Μετά την επιβεβαίωση ακόμα τριών γιατρών της Β’ Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» θετικών στον κορονοϊό , ξεκίνησε εκτεταμένη ιχνηλάτηση, τόσο σε υγειονομικό προσωπικό όσο και σε νοσηλευόμενους. Επίσης, απολυμάινονται όλοι οι χώροι του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, διαπιστώθηκαν συνολικά 15 κρούσματα στο προσωπικό και τέσσερα σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Ολοι οι εργαζόμενοι παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση, ενώ οι ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας στη μονάδα Covid του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ»

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους τέθηκαν σε καραντίνα ακόμα 25 άτομα από το προσωπικό.

Την ίδια στιγμή αναστέλλονται οι εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα στη Β’ Παθολογική, ενώ οι νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε κλίνες της Α’ Παθολογικής.

Επισημαίνεται ότι οι χημειοθεραπείες όλων των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, ενώ πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, δηλαδή συνολικά σε 1.200 άτομα.

130.000 rapid tests στα νοσοκομεία

Την ίδια στιγμή απεστάλησαν χθες, Τετάρτη, 130.000 rapid tests σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, «προκειμένου να μπορέσουμε να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε την εξέταση, η οποία πρέπει να γίνεται και στο προσωπικό, αλλά και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), στους νοσηλευόμενους, σε όσους την έχουν ανάγκη», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο που είχε εξαγγείλει ο υπουργός για τεστ κορονοϊού σε όλους τους υγειονομικούς που επιστρέφουν από την καλοκαιρινή άδεια, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...