697
Ο Αντετοκούνμπο δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του αλλά έφθειρε με τις διεισδύσεις του την αντίπαλη άμυνα και κράτησε τους Μπακς κοντά στο σκορ, ώσπου να έρθει η ανατροπή | Benny Sieu-USA TODAY Sports/Reuters

Ακόμα και… έτσι οι Μπακς νίκησαν τους Ράπτορς και έκαναν το 1-0

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 10:19
Ο Αντετοκούνμπο δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του αλλά έφθειρε με τις διεισδύσεις του την αντίπαλη άμυνα και κράτησε τους Μπακς κοντά στο σκορ, ώσπου να έρθει η ανατροπή
|Benny Sieu-USA TODAY Sports/Reuters

Ακόμα και… έτσι οι Μπακς νίκησαν τους Ράπτορς και έκαναν το 1-0

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 10:19

Υπάρχει κάτι που λέγεται «μέταλλο». Και αυτό φαίνεται να το έχουν αποκτήσει οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στον πρώτο τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας του ΝΒΑ βρέθηκαν να χάνουν από τους μαχητικούς Τορόντο Ράπτορς ακόμα και με διψήφια διαφορά αλλά τελικά, με μια επική ανατροπή στο τέλος κατάφεραν και νίκησαν!

Σε ένα απίστευτο για το επίπεδο των τελικών τέταρτο 12λεπτο (32-17 το σκορ!) και με MVP τον εξαιρετικό Μπρουκ Λόπεζ, οι Μπακς επικράτησαν με 108-100 στο Μιλγουόκι και έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών της Ανατολής.

Ο Αντετοκούνμπο δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του αλλά και πάλι είχε μια «γεμάτη» στατιστική και καθοριστικότατη συμμετοχή στη νίκη.

Με τις διεισδύσεις του «έφθειρε» την αντίπαλη άμυνα και κράτησε τους Μπακς στο δύσκολο τρίτο 12λεπτο. Τελείωσε το ματς με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ, έξι ασίστ,. δύο κλεψίματα και τρεις τάπες.

Οι Ράπτορς έχασαν μια πολύ σημαντική ευκαιρία για να σπάσουν το πλεονέκτημα της έδρας, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτεροι με εξαιρετικούς τους Λέοναρντ και Λάουρι (31 και 30 πόντοι αντίστοιχα).

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την Παρασκευή και πάλι στο Μιλγουόκι (στις 03:30 ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδος).

Πώς οι Μπακς πήραν τη νίκη

Το πρώτο δωδεκάλεπτο δεν εξελίχθηκε καλά για το Μιλγουόκι, μολονότι ο Αντετοκούνμπο φάνηκε ορεξάτος με έξι γρήγορους πόντους.

Το πρόβλημα για τους Μπακς ήταν το περιφερειακό σουτ: είχαν 3 στα 15 στα τρίποντα, εν αντιθέσει με τους Ράπτορς που είχαν το αποτελεσματικό 6 στα 13.

Ο Λέοναρντ ήταν ζεστός, η πολυφωνία και από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του πολύτιμη και έτσι η διαφορά παγιώθηκε γρήγορα σε διψήφιο αριθμό (8-19, 15-28). Και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου η κατάσταση παρέμενε ίδια. Το Τορόντο συνέχιζε να βρίσκει λύσεις από μακριά (Πάουελ) και έχοντας παράλληλα άψογες επιστροφές είχε αποτρέψει κάθε προσπάθεια αιφνιδιασμού.

Οι Ράπτορς βρέθηκαν να ξεφεύγουν μέχρι και με 12 πόντους (28-40), όμως τότε εμφανίστηκε ο Λόπεζ. Ο… περίεργος σέντερ των Μπακς –λέμε «περίεργος» διότι συχνά βγαίνει στην περιφέρεια και εκτελεί με τρίποντα– έδωσε ενέργεια και σκοράρισμα από μακριά για να φέρει την ομάδα του στο (39-42 του 18′).

Η ομάδα του Μπουντενχόλζερ όμως δεν κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ. Τούτο διότι ο Giannis –θυμίζοντας εκείνο το πρώτο ατυχές ματς στα ημιτελικά με τους Σέλτικς– δεν μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσιά του καθώς η αντίπαλη άμυνα τον είχε κλείσει καλά.

Ετσι ο «Greek Freak» περιορίστηκε στους μόλις 4π. στη δεύτερη περίοδο κλείνοντας το πρώτο μέρος στους συνολικά 13.

Το 51-59 μετά από 24 λεπτά ήταν μάλλον κολακευτικό για τους Μπακς αν αναλογιστεί κανείς οτι σούταραν με το κακό 6/23 την ώρα που αντίπαλοί τους είχαν από το τρίποντο 10/22.

Ο Μπλέντσο έδωσε πόντους στο ανοικτό γήπεδο στο τρίτο δωδεκάλεπτο (που τόσο έλειπαν στους γηπεδούχους), ενώ η άμυνα είχε επιτέλους «σφίξει». Ο Γιάννης, με το σκορ στο 62-63 είχε την ευκαιρία να φέρει μπροστά την ομάδα του μετά από πολύ ώρα, πέταξε όμως την ευκαιρία στα σκουπίδια (0/2 βολές). Σαν να μην έφτανε αυτό ακολούθησε ξέσπασμα από τουυς Ράπτορς. Λάουρι και Λέοναρντ έδωσαν σπουδαίες λύσεις στην ομάδα τους και έτσι η διαφορά ευκτοξεύτηκε ξανά σε διψήφιο αριθμό (62-72).

Πάντως η ομάδα του Νερς δεν μπορούσε να ξεφύγει περισσότερο, καθώς ο «Greek Freak» έχοντας γίνει πιο επιθετικός, πήγαινε συχνά πυκνά στη γραμμή κρατώντας τους Μπακς κοντά στο σκορ. Πάντως ένα buzzer beater του Σιάκαμ μπροστά στον Ελληνα σταρ έδωσε αέρα 7 πόντων στους φιλοξενούμενους ενόψει των τελευταίων 12 λεπτών.

Δύο τρίποντες βόμβες του Λόπεζ και ένα ζευγάρι βολών όμως έφεραν και πάλι μπροστά τους Μπακς (84-83 στο 38′) για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο του ματς. Τα δεδομένα είχαν αλλάξει, η ψυχολογία είχε αλλάξει και αυτό αποτυπώθηκε στο παρκέ. Την πιο κατάλληλη στιγμή αρκετοί από τους συμπαίκτες του Γιάννη (όπως οι Μίροτιτς και Μίντλετον) αφυπνίστηκαν, με τους Μπακς να βρίσκονται ξανφικά στο +5 (96-91), μετά από επιμέρους 20-8!

Ο εκπληκτικός Λάουρι κρατούσε μόνος τους τους Ράπτορς, όμως η τελευταία φορά που προηγήθηκαν ήταν το 99-100, τρία λεπτά πριν το φινάλε του ματς. Ο Λόπεζ με ένα κάρφωμα στον αιφνιδιασμό και μία βόμβα από τρίποντο, έφερε τα ελάφια στο +4 (104-100) με 1:55 για το τέλος.

Στη συνέχεια Μπλέντσο και Μίντλετον ευστόχησαν στα ζευγάρια βολών που κέρδισαν, ο Γιάννης έριξε μια μεγάλη τάπα στον Λάουρι και κάπως έτσι ήρθε τη νίκη για το Μιλγουόκι και το 1-0 στη σειρά.

Τα δωδεκάλεπτα: 23-34, 51-59, 76-83, 108-100

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...