342
Μια εικόνα από τα ευρήματα της αστυνομίας πριν από την εκκαθάριση του χώρου | ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μπήκαν ξανά στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ!

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 09:16
Μια εικόνα από τα ευρήματα της αστυνομίας πριν από την εκκαθάριση του χώρου
|ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μπήκαν ξανά στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ!

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 09:16

Στην Ελλάδα φαίνεται ότι τα θαύματα διαρκούν τρεις ημέρες και οι εκκαθαρίσεις της Αστυνομίας κατά της ανομίας στην πρώην ΑΣΟΕΕ οκτώ.

Τόσες πέρασαν από την πολυδιαφημισμένη (εδώ) επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, όπου βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο για επεισόδια σε διαδηλώσεις –άλλωστε ήταν γνωστό πως τα συγκεκριμένα σημεία του ιδρύματος τα λυμαίνονταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και οι πρυτανικές αρχές το αποδέχονταν.

Υστερα από μία εβδομάδα τα υπόγεια φαίνεται πως ανήκουν και πάλι στους προηγούμενους «ιδιοκτήτες» τους…

Οπως ανέφεραν «Τα Νέα», άγνωστοι κατέλαβαν εκ νέου τον χώρο που είχε αποδοθεί στο πανεπιστήμιο. Οι δράστες έσπασαν την κλειδαριά που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο από την αστυνομία και μπήκαν μέσα. Οπως αποδείχτηκε πάντως οι άγνωστοι απλώς εισέβαλαν στον χώρο, σπάζοντας τις κλειδαριές που είχε βάλει η διοίκηση του πανεπιστημίου μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Στις 10 Νοεμβρίου, η Αστυνομία είχε ανοίξει τον (κλειδωμένο) χώρο, παρουσία εισαγγελέα και είχε βρει κοντάρια, κράνη, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, άδεια μπουκάλια, πυροσβεστήρες και ρούχα, τα οποία χρησιμοποιούσαν κουκουλοφόροι.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε επισημάνει ότι το υπόγειο λειτουργούσε ως επιχειρησιακό στρατηγείο για τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών.

Διαψεύδει τις πληροφορίες ο Πανεπιστήμιο

Τα δημοσιεύματα περί κατάληψης αμφισβήτησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε σχετική ανακοίνωση την Τρίτη ανέφερε: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τελεί υπό κατάληψη, σας γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά».

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάποιοι ξαναμπήκαν ανενόχλητοι σε χώρους του ΟΠΑ που είχαν σφραγιστεί μετά την τελευταία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μάρνυς Παπαματθαίου στα «Νέα», τα υπόγεια ανακατέλαβαν τη Δευτέρα το απόγευμα οι ίδιοι που τα λυμαίνονταν τα προηγούμενα χρόνια! Μάλιστα έγραψαν εκ νέου συνθήματα στους τοίχους που είχαν καθαριστεί. Το μήνυμα ήταν «Το στέκι είναι δικό μας».

Η επιχείρηση ανακατάληψης έγινε με το που άνοιξε η πρώην ΑΣΟΕΕ μετά το πενθήμερο «λουκέτο» που είχε αποφασίσει η Σύγκλητος του ιδρύματος. Σύμφωνα με «Τα Νέα» γύρω στις 3 μ.μ. οι υπάλληλοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου άκουσαν δυνατούς θορύβους από το υπόγειο, κάτι που σήμαινε ότι οι αναρχικοί επέστρεψαν. Δεν πήγαν να ελέγξουν τι συμβαίνει, ούτε φυσικά να διώξουν τους εισβολείς…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...