317
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία μελών της πακιστανικής κοινότητας έξω από το δημαρχείο | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Επαναλειτουργεί το πακιστανικό σχολείο στα Σεπόλια

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 08:26
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία μελών της πακιστανικής κοινότητας έξω από το δημαρχείο
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Επαναλειτουργεί το πακιστανικό σχολείο στα Σεπόλια

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 08:26

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε τη Δευτέρα κατά πλειοψηφία την παραχώρηση 45 σχολείων από όλες τις δημοτικές κοινότητες, για την υλοποίηση δράσεων σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ενορίες και άλλους φορείς.

Πρόκειται για δράσεις που αφορούν μεταξύ άλλων, εκμάθηση ξένων γλωσσών, διεξαγωγή εξετάσεων γλωσσομάθειας, ενισχυτική διδασκαλία, ανάπτυξη δεξιοτήτων, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, δημιουργική απασχόληση παιδιών, προπονήσεις, αθλητικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες κ.α.

«Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ανοίγουμε τα σχολεία στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, αλλά ταυτόχρονα – και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό – ο δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα τους αδύναμους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ταυτόχρονα, με αφορμή την συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες για το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας στα Σεπόλια, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά τις Κυριακές όπως και πριν, επισήμανε ότι το δημόσιο σχολείο δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση από κανέναν.

Σημειώνεται πως για το ζήτημα είχαν τοποθετηθεί θετικά, τόσο εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας, όσο και της εκπαιδευτικής από το 144 δημοτικό σχολείο Αθηνών, όπου στεγάζει τα μαθήματα των Πακιστανών. Τη συγκεκριμένη απόφαση καταψήφισε η παράταξη της Χρυσής Αυγής.

Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου // Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Η αλληλεγγύη νίκησε», σχολίασε επικροτώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας αποτελεί πλούτο για την πόλη μας. Αυτό τον πλούτο θα τον υπερασπιστούμε, κόντρα στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, καθώς το δικαίωμα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα».

Υπενθυμίζεται πως το 2017 ο δήμος Αθηναίων, μετά από ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής, είχε παραχωρήσει κάποιες αίθουσες στο 144ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια τις Κυριακές, ώστε τα παιδιά με καταγωγή από το Πακιστάν να διδάσκονται ουρντού, αραβικά και αγγλικά και οι μητέρες τους, ελληνικά. Τα ίδια παιδιά φοιτούν, επίσης, κανονικά στα ελληνικά σχολεία τις καθημερινές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...