340
Ο υπουργός Ανάπτυξης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 | YouTube

Αδωνις Γεωργιάδης: Η απαγόρευση στις 18.00 έφερε μεγαλύτερα προβλήματα

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 10:31
Ο υπουργός Ανάπτυξης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1
|YouTube

Αδωνις Γεωργιάδης: Η απαγόρευση στις 18.00 έφερε μεγαλύτερα προβλήματα

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 10:31

Για τα σενάρια να μπει «κόφτης» στις μετακινήσεις μέσω SMS, για τις ουρές στα σούπερ μάρκετ το Σάββατο, αλλά και το αλαλούμ με το take away, μίλησε το πρωί της Δευτέρας  υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Οπως σημείωσε ο υπουργός, η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές. Γι’ αυτό και, πρόσθεσε, «πρέπει να δούμε το πρόβλημα, το οποίο θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο».

Απαντώντας στις πληροφορίες που φέρνουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να βάλει «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω SMS, ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν τις αγορές και την άθληση, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι όντως έχει τεθεί στο τραπέζι αλλά, όπως επεσήμανε, ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Για τη λειτουργία του take away, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης, λέγοντας ότι αυτή ελήφθη έπειτα από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, της οποίας η συνεδρίαση τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου. «Οταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα», εξήγησε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, ο υπουργός απάντησε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και το πώς θα μείνει ζωντανή η οικονομία. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί, όπως είπε, μια ισορροπία κι αυτό αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ανθοπωλεία που ζητούν να λειτουργήσουν ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και παραδοσιακά κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς, ανέφερε ότι είναι ένα λογικό αίτημα και σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου αλλά, όπως συμπλήρωσε, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...