268
Ο υπουργός Ανάπτυξης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 | YouTube

Αδωνις Γεωργιάδης: Εχουν γίνει και θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2021, 11:01
Ο υπουργός Ανάπτυξης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1
|YouTube

Αδωνις Γεωργιάδης: Εχουν γίνει και θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2021, 11:01

Μία ημέρα μετά την προαναγγελία νομοθετικής ρύθμισης (εδώ) για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά τη  διευκρίνιση ότι η κυβέρνηση δεν θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων (εδώ), ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε η άδεια άνευ αποδοχών για τους μη εμβολιασμένους δεν μπορεί να παρατείνεται εσαεί και άρα θα γίνουν απολύσεις.

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει την λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, εκτιμώντας ότι «θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

Επικαλέστηκε μάλιστα συγκεκριμένο παράδειγμα ξενοδοχείου στην Αθήνα, με αμερικανούς τουρίστες, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό και ο μάγειρας αρνείτο να εμβολιαστεί. «Ο μάγειρας απολύθηκε», είπε κοφτά ο υπουργός.

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις. Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί, θα μπει σε αναστολή. Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή. Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό. Άρα, θα γίνουν απολύσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος και στη δήλωση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, που προκάλεσε μπαράζ -ανοίκειων σε πολλές περιπτώσεις- επιθέσεων στο πρόσωπό της.

Σε ότι αφορά τους δημοσίους υπάλληλους και τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε «για να μπει σε αναστολή ένας δημόσιος υπάλληλος, θα πρέπει πρώτα να περάσει από πειθαρχικό», ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που αιτιολογούν απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...