707
Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ Πάνου Καμμένου και Αδωνι Γεωργιάδη | ΙΝΤΙΜΕnews

Καβγάς Αδωνι – Καμμένου με απειλές για μηνύσεις αλλά και «φλερτ» με Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2017, 06:00
Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ Πάνου Καμμένου και Αδωνι Γεωργιάδη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Καβγάς Αδωνι – Καμμένου με απειλές για μηνύσεις αλλά και «φλερτ» με Παπακώστα

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2017, 06:00

Την αντίδραση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος για το θέμα της αναβάθμισης των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον υπουργό ότι κρύβεται απο τη Βουλή, προσπαθώντας να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

«Την περασμένη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί η συζήτηση της ερώτησης του κ. Τσιάρα για το ταξίδι σας στο Λονδίνο. Ενημερώσατε την Βουλή ότι θα λείπετε στο εξωτερικό, αλλά το βράδυ πήγατε στην συναυλία της Κάρλα Μπρούνι», παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, για να συμπληρώσει στον ίδιο επιθετικό τόνο: «Κρύβεται ο υπουργός και είναι απαράδεκτο να μην απαντά σε ερώτηση για το Λονδίνο».

248049
«Ο υπουργός είναι φευγάτος και κρύβεται από τη Βουλή», υποστήριξε στην παρέμβασή του ο κ. Γεωργιάδης/ INTIMEnews

Η αναφορά αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από τον Πάνο Καμμένο που φώναξε προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ: «Πήγαινε να πάρεις το μεροκάματό σου από τον Πειραιά».

248030
Εξοργισμένος ο Πάνος Καμμένος στα κυβερνητικά έδρανα/ INTIMEnews

«Μεροκάματα από τον Πειραιά; Εννοείτε το γραφείο του κ. Μαρινάκη; Άλλος πήγαινε στον Πειραιά. Εσύ με την γυναίκα σου πηγαίνατε στον κ. Μαρινάκη και προ των εκλογών του 2012 εσύ με τον οικονομικό σου διευθυντή πήγες και είδες τον κ. Κουρτάκη», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης με αποτέλεσμα να ανέβουν για μία ακόμη φορά οι τόνοι στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Όταν ο κ. Καμμένος ξαναπήρε το λόγο και απείλησε με μηνύσεις: «Με ορισμένους εδώ μέσα μπορώ να μιλάω μόνο με μηνύσεις και αγωγές…», σημείωσε χαρακτηριστικά!

«Φλερτ» Παπακώστα με Καμμένο

Αλλά η μονομαχία Καμμένου – Γεωργιάδη δεν τελείωσε μόνο με αυτό, φάνηκε να δημιουργεί και ρήγμα στη ΝΔ με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Παπακώστα. Στην τοποθέτησή της η βουλευτής της ΝΔ φάνηκε να τάσσεται με την πλευρά του υπουργού Αμυνας.

Από το βήμα της Βουλής η κυρία Παπακώστα ανέφερε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο», ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση!

Ο πρόεδρος των Ανεξ. Ελλ. δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη: Της ανταπέδωσε τα «καλά λόγια» και την προσκάλεσε στο υπουργείο προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Καμμένος προκάλεσε αρχικά την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος μίλησε για πολιτική ανηθικότητα καθώς το ζήτημα των συντάξεων χηρείας έχει εγερθεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στην συνέχεια όμως το λόγο ζήτησε και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε: «σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να υποβαθμίσει το πολιτικό ζήτημα που ανέκυψε με την στήριξη προς τον κ. Καμμένο, η κυρία Παπακώστα εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση:

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

» Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,

» δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω,

» τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

» Οσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

» Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές.

Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...