459
«Είμαστε έτοιμοι να πάμε στις κάλπες με οποιοδήποτε σύστημα χρειαστεί» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καμίνης: «Η ηλεκτρονική κάλπη δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας»

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 14:18
«Είμαστε έτοιμοι να πάμε στις κάλπες με οποιοδήποτε σύστημα χρειαστεί» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καμίνης: «Η ηλεκτρονική κάλπη δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας»

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 14:18

Θέση στο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας πήρε για μια ακόμη φορά, το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγη ώρα προτού γίνει η κρίσιμη σύσκεψη της επιτροπής Αλιβιζάτου για το θέμα, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για τον φορέα της Κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης.

«Η ηλεκτρονική κάλπη δεν είναι θέμα διαδικασίας είναι θέμα δημοκρατίας. Η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να τη θεωρεί βάρος αλλά να την επιδιώκει», τόνισε ο κ. Καμίνης σε μια έμμεση μομφή για τη στάση που έχει κρατήσει ως τώρα η Χαριλάου Τρικούπη και η πλευρά της Φώφης Γεννηματά. Ο ίδιος άλλωστε και προ ημερών είχε πει πως «το ζήτημα της εξ αποστάσεως ψήφου δεν είναι ζήτημα διαδικαστικό αλλά σημαντικό ζήτημα δημοκρατίας». Τώρα δήλωσε πως  «οι πολίτες, με τη μαζική προσέλευσή τους, θα δώσουν την απάντηση που πρέπει, σε εκείνους που προσπαθούν να τους εμποδίσουν να εκφραστούν».

Ο δήμαρχος Αθηναίων πάντως φάνηκε να μην επιθυμεί αναβολή της εκλογικής διαδικασίας -μετά την 5η Νοεμβρίου-, τονίζοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να πάμε στις κάλπες με οποιοδήποτε σύστημα χρειαστεί, αρκεί να είναι αδιάβλητο. Μαζική προσέλευση, η καλύτερη απάντηση» είπε.

H δήλωση του κ. Καμίνη, έχει ως εξής:

«Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η ηλεκτρονική κάλπη δηλαδή, δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας. Η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συμμετοχής είναι μία δημοκρατική κατάκτηση και μία ευκαιρία που η παράταξή μας όχι μόνο δεν θα έπρεπε να τη θεωρεί βάρος, αλλά να την επιδιώκει με κάθε τρόπο. Να μην κάνει τη χάρη σε εκείνους που φοβούνται μια μεγάλη παράταξη.

» Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία αυξάνει τη μαζικότητα, διευρύνει τη νομιμοποιητική βάση του εγχειρήματός μας και κατά συνέπεια ενισχύει τη συνοχή της παράταξης για την επόμενη των εκλογών ημέρα. Η συνεχιζόμενη συζήτηση για θέματα διαδικασίας κουράζει τον κόσμο, πολύ περισσότερο όταν γίνεται για λόγους “μικρού” ανταγωνισμού με προσχηματικά επιχειρήματα, δήθεν τεχνικά, δήθεν διαδικαστικά, ενώ το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό. Είμαστε έτοιμοι να πάμε στις κάλπες με οποιοδήποτε σύστημα χρειαστεί, αρκεί να είναι αδιάβλητο. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, με τη μαζική προσέλευσή τους, θα δώσουν την απάντηση που πρέπει, σε εκείνους που προσπαθούν να τους εμποδίσουν να εκφραστούν».

Ο κ. Καμίνης είχε σταθεί ως υπέρμαχος της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψήφου και σε συνέντευξή του την Πέμπτη στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1». Μάλιστα επικαλέστηκε τόσο τους Ελληνες του εξωτερικού και τους 400.000 νέους που έφυγαν τα τελευταία χρόνια από τη χώρα μας λόγω κρίσης, όσο και το ότι η παράταξη οφείλει να αγκαλιάσει τους νέους που τα κάνουν όλα ηλεκτρονικά αντί να τους επιβάλει συνήθειες των μεγαλυτέρων.

«Κάποιοι μας είπαν ότι πρέπει να σηκώσουμε τους νέους από τον καναπέ και να πάνε στο παραβάν να ψηφίσουν, δηλαδή να φέρουμε τους νέους τα δικά μας μέτρα, αντί να προσπαθούμε εμείς να μπούμε στα δικά τους παπούτσια, να τους εντάξουμε στην πολιτική, σεβόμενοι τον δικό τους τρόπο ζωής» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...