646
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ: «Οι Ελληνες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Δεν θέλουν μία Ελλάδα που ζει με συσσίτια και επιδόματα» είπε | ΥοuTube

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2017, 15:31
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ: «Οι Ελληνες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Δεν θέλουν μία Ελλάδα που ζει με συσσίτια και επιδόματα» είπε
|ΥοuTube

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2017, 15:31

Η Ελλάδα πληρώνει τα ψεύδη και τις αστοχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε την Τρίτη κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι «το ψέμμα και η αυταπάτη» είναι πλέον στοιχεία του αφηγήματος της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσει το σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση.

«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης», υπογράμμισε καταρχάς σε μια αναφορά στη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, η επικράτηση του οποίου «σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας», όπως είπε.

Για την Ελλάδα, επισήμανε αντίθετα, ότι «είναι φυλακισμένη στα ψέμματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί, αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, έφερε τέταρτο μνημόνιο με δυσβάσταχτα μέτρα για τους ασθενέστερους «για να οικοδομήσουν το δικό τους καθεστώς». Οπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της «και για αυτό δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό».

«Τα τρία ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ»

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, στηρίχθηκε σε τρία ψέματα: «Στο τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των μνημονίων, στο εμπόριο πατριωτισμού, στη μάχη με το παλιό και την διαπλοκή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και υποστήριξε ότι και στα τρία έγιναν ακριβώς τα αντίθετα.

«Εξελέγησαν υποσχόμενοι παροχές 12 δισ. και επέβαλαν μέτρα 12,5 δισ. Η συνολική απόκλιση ξεπερνά τα 24 δισ. Περηφανεύονται για το πλεόνασμα, αλλά βύθισαν την Ελλάδα στην ύφεση και έστυψαν την παραγωγική Ελλάδα για να το πετύχουν. Υποσχέθηκαν να τελειώνουν με το παλιό και τη διαπλοκή και αποδείχθηκαν πιο παλιοί και πιο διαπλεκόμενοι».

Τα αντίμετρα είναι «απάτη», συνέχισε, διότι για να εφαρμοστούν χρειάζεται πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 5%, το οποίο είναι αδύνατον να επιτευχθεί από καμιά χώρα.

«Το ψέμα παραμένει η αγαπημένη πολιτική μέθοδος αυτών που κυβερνούν», τόνισε ακόμη και πρόσθεσε ότι «μιλούν για το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεν λένε όμως ότι την έκλεισαν με μεγάλη καθυστέρηση και μεγάλο κόστος για τους πολίτες.

» Τα μέτρα 3,6 δισ. δεν μας τα ζητούσαν πριν από λίγους μήνες. Ελεγαν ότι δεν θα υποχωρήσουν από τις κόκκινες γραμμές και δεν θα φέρουν νέα μέτρα. Ελεγαν ότι δεν θα δεσμεύσουν τη χώρα μετά την λήξη της θητείας τους και κάνουν ακριβώς αυτό, φέρνουν μέτρα για μετά τη λήξη της θητείας τους, δεσμεύουν τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα και το κάνουν χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό.

» Εχουν πάρει οκτώμισι φορές περισσότερα μέτρα από αυτά που ζητούσε το mail Χαρδούβελη. Ο κ. Τσίπρας αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς, που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι».

Το ψεύδος και η αυταπάτη «είναι το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, ότι μετά τη συμφωνία θα οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και των επενδύσεων», τόνισε. «Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τη γνώση, ούτε τη θέληση να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», είπε ακόμη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ακόμη ονομαστική αναφορά στον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη και τις καταγγελίες του για στημένους διαγωνισμούς στη ΔΕΗ λέγοντας ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς χαμαιλέοντες», αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο.

«Οι Ελληνες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια»

Οπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, τις επόμενες εβδομάδες θα εντείνει την επικοινωνία με τους πολίτες και θα παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Υπογράμμισε ότι «στη δική μας πρόταση δεν υπάρχουν ούτε απάτες, ούτε αυταπάτες. Οι Έλληνες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Δεν θέλουν μία Ελλάδα που ζει με συσσίτια και επιδόματα και δεν θέλουν το όνειρο των νέων να είναι μία σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο».

«Εχουμε μία από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου και η εποχή της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...