425
|

Μπακογιάννη για Καμμένο: «Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να τον μαζέψει»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2017, 14:21

Μπακογιάννη για Καμμένο: «Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να τον μαζέψει»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2017, 14:21

«Καλώ τον κ. Τσίπρα να μαζέψει τον υπουργό του ή να τον αλλάξει, αν δεν μπορεί να τον διαχειριστεί». Αυτό δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Πάνο Καμμένο σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του υπουργού Αμυνας που το τελευταίο διάστημα προχωρά επανειλημμένα σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Τουρκίας, οι οποίες αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο.

Αμέσως απάντησε στην κυρία Μπακογιάννη ο υπουργός Αμυνας με ένα καυστικό σχόλιο που ανάρτησε -με τη συνοδεία φωτογραφιών- στο Twitter. «Αποσύρθηκε μόλις βρήκαν το μαύρο εκατομμύριο στο Λονδίνο, πρόδωσε τον Καραμανλή για το βέτο στο ΝΑΤΟ, τολμά να μιλά;», ρώτησε, εμφανώς εκνευρισμένος από την έκκληση της πρώην υπουργού.

Στις επίμαχες δηλώσεις της, η κυρία Μπακογιάννη είχε τονίσει ότι: «Η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη στιγμή στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αναμφισβήτητα ο κ. Ερντογάν και οι εντάσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, με στόχο το δημοψήφισμα, έχουν επιβαρύνει πολύ την ατμόσφαιρα. Είναι επίσης βέβαιο ότι οι Τούρκοι ακολουθούν μια ρητορική αλλά και μια πολιτική έντασης στο Αιγαίο».

«Από εκεί και πέρα, θέλω ξεκάθαρα να πω ότι ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η ρητορική και οι διαρροές του, θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα» επεσήμανε η ίδια για να συμπληρώσει:

«Καλώ τον κ. Τσίπρα να μαζέψει τον υπουργό του πάραυτα. Δηλώσεις αυτού του είδους ότι δήθεν ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προβλέπει ένταση στην περιοχή της Κύπρου, στερούνται σοβαρότητας, δημιουργούν μείζον θέμα στις σχέσεις μας με την Κύπρο και ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο τη βασική και βαριά βιομηχανία της Κύπρου, δηλαδή τον τουρισμό. Και βεβαίως πλήττουν τη δική μας τουριστική βιομηχανία», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «

Δεν είναι αρμόδιος ο κ. Καμμένος να μιλάει για εξωτερική πολιτική και καλά θα κάνει να σοβαρευτεί. Αν δεν μπορεί να σοβαρευτεί, να τον μαζέψει ο κ. Τσίπρας. Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να τον μαζέψει.

» Αυτού του είδους οι πολιτικές που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και έχουν ως στόχο να βάλουν το κόμμα του κ. Καμμένου στη Βουλή, δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τα μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Εχω απόλυτη συναίσθηση του βάρους των λεγομένων μου».

Η κυρία Μπακογιάννη είπε επίσης πως είναι αυτονόητη η οργή της Λευκωσίας, σε μια εποχή που Ελλάδα και Κύπρος ενωμένες πρέπει να δώσουν τη μεγάλη μάχη.

Παράλληλα σημείωσε πως το αίτημα της πολιτικής αλλαγής είναι μείζον αυτήν τη στιγμή στην κοινωνία και πάει πιο πέρα από το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, είτε λόγω της διαχειριστικής της ανεπάρκειας, είτε λόγω των μεγάλων ψεμάτων που έχει πει. Ως τώρα, 27 φορές έχει πει ο πρωθυπουργός ότι θα κλείσει η αξιολόγηση», επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.