604
Ο τομεάρχης προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. Από τον πασοκικό συνδικαλισμό, στις συριζαϊκές απειλές | Creative Protagon

Πώς ακριβώς θα είναι το «άγριο» του Σπίρτζη;

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 6 Φεβρουαρίου 2023, 14:01
Ο τομεάρχης προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. Από τον πασοκικό συνδικαλισμό, στις συριζαϊκές απειλές
|Creative Protagon

Πώς ακριβώς θα είναι το «άγριο» του Σπίρτζη;

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 6 Φεβρουαρίου 2023, 14:01

Ο Χρήστος Σπίρτζης δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες στην εκδήλωση των Οργανώσεων Μελών (ΟΜ) Πεντέλης και Βριλησσίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε: «Θα επαναφέρουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας με το καλό ή με το άγριο».

Παύση.

«Είτε με το καλό, είτε με το άγριο» επανέλαβε.

Εξήγηση: Οχι, δεν καταλύθηκε η δημοκρατία στη χώρα μας. Απλά η λέξη «δημοκρατία» χρησιμοποιείται πλέον στην προεκλογική εκστρατεία των Τσίπρα, Πολάκη, Σπίρτζη κλπ. αντί της λέξης «ΣΥΡΙΖΑ». Για παράδειγμα, όταν λέει ο Τσίπρας «δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία» εννοεί «ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία». Ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν δηλαδή να ρίξουμε στην κάλπη, δεν θα λέει «δημοκρατία» επάνω. 

Το ερώτημα είναι επομένως τι θα πάθουμε αν δεν ρίξουμε ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος το κάνει κρυφά (μυστική είναι άλλωστε η ψήφος), δεν ψηφίσει δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ αλλά φροντίσει να μην το μάθει κανένας, θεωρητικώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με βάση όσα έχει πει κατά καιρούς ο Πολάκης, (πχ. «θα πεινάσετε και θα σας βρούμε έναν-έναν»), το πρόβλημα υπάρχει για εκείνον που έχει εκφραστεί δημόσια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ή υπέρ ενός άλλου κόμματος. 

Σε αυτή την περίπτωση, όντως, κανένας υπεύθυνος άνθρωπος δεν μπορεί να τον διαβεβαιώσει ότι όλα θα είναι καλά. Θα λέει ψέματα. Η ασφαλέστερη συμβουλή θα ήταν να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και να το πει και δημόσια. Στο Facebook, στο καφενείο, όπου μπορεί. Mε αυτό το συνδυασμό θα είναι κάπως ασφαλής.

Παρεμπιπτόντως: Να πώς κλείνει η ψαλίδα με την ΝΔ, περνάει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται Πρωθυπουργός ο Τσίπρας! Και μάλιστα με την ψήφο των νοικοκυραίων. Χωρίς να κουνηθεί φύλλο. 

Πίσω στο πρόβλημά μας. Μέχρι τώρα κάποιοι βαυκαλίζονταν ότι αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές δεν θα είχαν ζήτημα. Δυστυχώς, αυτό πλέον δεν υπάρχει. Ο Σπίρτζης έκλεισε και το τελευταίο παραθυράκι. 

Μέχρι τώρα ο Πολάκης έλεγε ότι «την δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς». Δηλαδή αν βγούμε θα σας…

Το είπε και ο Τσίπρας όταν έγραφε σε άρθρο ότι δεν του «αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία». Και θα κερδίσουμε…

Τώρα όμως ο Σπίρτζης εξηγεί ότι ακόμα κι αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι θα μας… Διότι εκτός από το καλό υπάρχει και το «άγριο».  

Ας σοβαρευτούμε. 

Τα παραπάνω, παρότι είναι μέρος της πραγματικότητας και της στρατηγικής απελπισίας του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς δεν θα συμβούν ποτέ. Οχι μόνο γιατί με μια τέτοια ρητορική, Τσίπρας, Πολάκης και Σπίρτζης, απομακρύνουν τους πολίτες από το κόμμα τους. Αλλά, επίσης, γιατί η ίδια η ζωή έχει δείξει πώς όσοι κάνουν τον νταή εκ του ασφαλούς δεν αντιμετωπίζουν με μεγάλη ψυχραιμία τις πραγματικές δυσκολίες.  

Επομένως, το πώς ακριβώς θα είναι το «άγριο» που υποσχέθηκε στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ο Σπίρτζης δεν θα το μάθουμε ποτέ.  

ΥΓ. Οπως είναι γνωστό, η λέξη δημοκρατία ιστορικά έχει χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται ακόμη από πολλά αυταρχικά καθεστώτα. Ως «γαρνιτούρα» για τον ολοκληρωτισμό. Για παράδειγμα, στη λίστα του Economist για τις δημοκρατίες ανά τον κόσμο, η Ελλάδα -λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρή υπόθεση των υποκλοπών- κατατάσσεται στην 25η θέση (από την 34η θέση το 2021), πάνω από τις ΗΠΑ και το Βέλγιο. Αντίθετα, οι χώρες και τα καθεστώτα που βλέπει με συμπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ, πχ. η Ρωσία του Πούτιν, η Βενεζουέλα και η Κούβα βρίσκονται κοντά στο βυθό, από τη θέση 139 (επί συνόλου 167) και κάτω.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι τελευταίες θέσεις της κατάταξης του Economist είναι γεμάτες από χώρες η επίσημη ονομασία των οποίων περιλαμβάνει τη λέξη «δημοκρατία». Για παράδειγμα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (θέση 162) και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (Βόρεια Κορέα) στη θέση 165. Επομένως η επίκληση της λέξης «δημοκρατία», δεν παραπέμπει αυτομάτως σε δημοκρατικό καθεστώς. Πολλές φορές ισχύει το αντίθετο. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News