763
«Ο Χουάν Κάρλος δεν είχε διπλή κρυφή ζωή, αλλά πενταπλή», λέει με νόημα η Κορίνα Λάρσεν | CreativeProtagon/Shutterstock/GettyImages

Χουάν Κάρλος: Πρώην ερωμένη του καταγγέλλει ότι «την ήθελαν νεκρή»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2022, 20:17
«Ο Χουάν Κάρλος δεν είχε διπλή κρυφή ζωή, αλλά πενταπλή», λέει με νόημα η Κορίνα Λάρσεν
|CreativeProtagon/Shutterstock/GettyImages

Χουάν Κάρλος: Πρώην ερωμένη του καταγγέλλει ότι «την ήθελαν νεκρή»

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2022, 20:17

Αναβρασμός επικρατεί στην βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, καθώς η πρώην ερωμένη του τέως βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος μιλάει για τη θυελλώδη σχέση τους και προβαίνει σε αποκαλύψεις για το παλάτι, σε μια σειρά podcast οκτώ επεισοδίων με τίτλο «Corinna and the King», βγάζοντας όλα τα άπλυτα του έκπτωτου μονάρχη στη φόρα.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, σε κάθε επεισόδιο της σειράς, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, η 58χρονη σήμερα, Γερμανίδα Κορίνα Λάρσεν επικεντρώνεται σε μία συγκεκριμένη πτυχή της κοινής ζωής της με τον Χουάν Κάρλος, ενώ περιγράφει, από την πρώτη τους συνάντηση και τον κεραυνοβόλο έρωτα έως το δεσμό τους, που κατέληξε σε απειλές για τη ζωή της, όπως ισχυρίζεται, και τελικά σε μια μήνυση για παρενόχληση που κατέθεσε η ίδια εναντίον του.

Στο πρώτο επεισόδιο, η Λάρσεν αποκαλύπτει ότι η σχέση της με τον ισπανό γαλαζοαίματο ξεκίνησε το 2004, σε κυνήγι όπου συμμετείχε ο Χουάν Κάρλος, σε φάρμα της επαρχίας Καστίγια Λα Μάντσα. Εκείνη είχε προσκληθεί ως ειδική για τα όπλα (καθώς από το 2000 έως το 2006 εργαζόταν στην βρετανική εταιρεία Boss Sporting, ως υπεύθυνη για το κυνήγι σπάνιων ζώων). Η Κορίνα περιγράφει πώς ο πρώην βασιλιάς εντυπωσιάστηκε μαζί της όταν εκείνη σηκώθηκε και αποχώρησε πρώτη από το τραπέζι, παρότι το πρωτόκολλο πρόσταζε ότι ο αρχηγός του κράτους έπρεπε να σηκωθεί πριν από όλους τους συνδαιτυμόνες.

«Δεν μεγάλωσα σε τέτοιο περιβάλλον», λέει για το περιστατικό η Κορίνα, «ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να είμαι εντελώς υποταγμένη σε άλλους». Από τότε, όπως η ίδια περιγράφει, ο Χουάν Κάρλος άρχισε να της στέλνει καθημερινά ανθοδέσμες και ερωτικές επιστολές, κάνοντας ξεκάθαρες τις προθέσεις του για εξωσυζυγική σχέση μαζί της.

Η Κορίνα Λάρσεν καταφθάνει σε δικαστήριο του Λονδίνου, όπου κατηγορεί τον Χουάν Κάρλος πως παρακολουθούσε και παρενοχλούσε εκείνη και τα παιδιά της (Dan Kitwood/Getty Images)

Η ίδια κολακεύτηκε και έτσι έκαναν δεσμό. Μεταξύ άλλων, η 58χρονη μιλά για τη ζωή δίπλα στον τέως βασιλιά, για το εντυπωσιακό παλάτι «La Angorilla» στη Μαδρίτη, όπου είχε εγκατασταθεί ο Χουάν Κάρλος από το 2008 έως το 2012, αλλά και για τη συνήθειά του να της τηλεφωνεί δέκα φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Mr Sumer», αφήνοντας μηνύματα στο γραφείο της. Το «Sumer» είναι ακρωνύμιο του «Su Majestad el Rey» — Η Αυτού Μεγαλειότης ο Βασιλεύς.

«Ηταν πολύ αστείος και αρκετά επίμονος, με έναν αστείο τρόπο», λέει η Λάρσεν, η οποία ξεδιπλώνει στην πορεία άγνωστες πτυχές της ερωτικής και θυελλώδους σχέσης που έζησαν, τελικά, οι δυο τους. «Οταν οι άνθρωποι μιλούν για την υπόθεση, με αποκαλούν “ερωμένη”. Εγώ δεν νιώθω έτσι. Για την ακρίβεια, ήμουν η σύζυγος», λέει η Κορίνα στο podcast. «Στην καρδιά μου, ο Χουάν Κάρλος ήταν ο σύζυγός μου. Ειδικά όταν ανακάλυψα πόσες ερωμένες είχε. Λοιπόν, ο Χουάν Κάρλος δεν είχε διπλή κρυφή ζωή, αλλά πενταπλή», συμπληρώνει η Λάρσεν.

«Πρόσεξε, γιατί μπορεί να σε βρουν νεκρή σε ένα τούνελ, όπως την Νταϊάνα»

Μετά τη ρομαντική περιγραφή για τη σχέση της με τον Χουάν Κάρλος, στα επόμενα επεισόδια η Κορίνα αναφέρεται στο «δώρο», ύψους 65 εκατ. ευρώ που είχε μεταφέρει ο τέως βασιλιάς στον τραπεζικό της λογαριασμό. Η ίδια βρέθηκε στο στόχαστρο των ισπανικών Αρχών όταν η «πηγή» των χρημάτων της ερευνήθηκε από τις υπηρεσίες κατά της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Ελβετία και στην Ισπανία. Παράλληλα, στο podcast, κατηγορεί τον ισπανό μονάρχη, αλλά και τις ισπανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ότι μετά τον χωρισμό τους την απειλούσαν για να την πείσουν να επιστρέψει τα χρήματα στον Χουάν Κάρλος.

«Το μίσος κάποιου μπορεί να είναι ανάλογο με την αγάπη και το πάθος», σημειώνει η 58χρονη, η οποία, όπως αναφέρει, μια μέρα ξύπνησε ξαφνικά με την αίσθηση ότι κάποιος βρισκόταν δίπλα της στο κρεβάτι, μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στο Λονδίνο, υπονοώντας ότι την παρακολουθούσαν.

«Πρόσεξε, γιατί αν δεν υπακούσεις τις εντολές μπορεί να βρεθείς νεκρή σε τούνελ, όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα». Με αυτή τη φράση ισχυρίζεται η Λάρσεν ότι την είχε απειλήσει ο τότε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ισπανίας Φέλιξ Σανζ Ρόλνταν. Τότε, περιγράφει, φοβήθηκε πολύ για τη ζωή της και επέστρεψε στο σπίτι της στην Ελβετία. Εκεί βρήκε ένα βιβλίο που αναφερόταν στον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ενώ δέχτηκε «ένα περίεργο τηλεφώνημα με απόκρυψη, όπου της μιλούσαν για κάποια τούνελ».

Τα podcast, που αναμένεται να ταράξουν τη βασιλική οικογένεια, θα συμπέσουν χρονικά με την έφεση των δικηγόρων του τέως βασιλιάς της Ισπανίας στο Εφετείο του Λονδίνου, οι οποίοι, όπως και πρωτοδίκως, ζητούν να μη δικαστεί ο Χουάν Κάρλος, λόγω της ασυλίας που απολαμβάνει ως τέως μονάρχης και μέλος της βασιλικής οικογένειας. Πρόκειται, ωστόσο, για ένα αίτημα που αρχικά απερρίφθη από τους βρετανούς δικαστές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...