793
Ο Αντετοκούνμπο ανάμεσα στους Μπιλ και Λεν στην «Capital One Arena» | Geoff Burke-USA TODAY Sports

Ο Γιάννης άλλαξε… Αλλά τα ρεκόρ, ρεκόρ!

Sportscaster Sportscaster 16 Μαρτίου 2021, 13:32
Ο Αντετοκούνμπο ανάμεσα στους Μπιλ και Λεν στην «Capital One Arena»
|Geoff Burke-USA TODAY Sports

Ο Γιάννης άλλαξε… Αλλά τα ρεκόρ, ρεκόρ!

Sportscaster Sportscaster 16 Μαρτίου 2021, 13:32

Δύο 24ωρα μετά την πρώτη τους αναμέτρηση, Ουΐζαρντς και Μπακς τέθηκαν αντιμέτωποι και πάλι στην Ουάσινγκτον, με το ίδιο αποτέλεσμα -νίκη των «Ελαφιών» (122-133)- και τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση, πέτυχε «τριπλ-νταμπλ» και πάτησε άλλη μια κορυφή του ΝΒΑ, μερικές μέρες μετά την ανάδειξή του στον πρώτο Ευρωπαίο MVP του All-Star Game.

Τα ξημερώματα της Τρίτης ο «Greek Freak» σκόραρε 31 πόντους (11/17 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/6 βολές), πήρε 15 ριμπάουντ και μοίρασε 10 ασίστ, σε 37 λεπτά συμμετοχής. Ηταν το τρίτο του διαδοχικό «τριπλ-νταμπλ», το 25ο της καριέρας του και το έβδομο με 30+ πόντους, στις οκτώ σεζόν που διαπρέπει στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Με το νέο του κατόρθωμα ξεπέρασε τα ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που είχε σημειώσει έξι με 30+ πόντους και δύο στη σειρά.

Η ομάδα του Μιλγουόκι βρέθηκε στο +26 (62-88) στα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως, στη συνέχεια, οι Ουΐζαρντς κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους πέντε (108-113). Τότε, με οκτώ σερί πόντους και τη δέκατη ασίστ του στο παιχνίδι, ο Γιάννης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Οι Μπακς ανέβηκαν στο 25-14. Πλέον, εμφανίζουν θετικό ρεκόρ και μακριά από την πόλη τους (10 νίκες – 9 ήττες). Στους δύο αγώνες απέναντι στους Ουΐζαρντς ο Αντετοκούνμπο μέτρησε, στο σύνολο, 64 πόντους, 26 ριμπάουντ και 21 ασίστ.

Δεν θα αργήσει η μέρα, που ο Γιάννης θα καταρρίψει ακόμη ένα ρεκόρ του θρυλικού παίκτη των Μπακς (και των Λος Αντζελες Λέικερς μετέπειτα), που είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ με 38.387 πόντους. Ο Τζαμπάρ είναι και ο αρχισκόρερ της ομάδας του Μιλγουόκι, με 14.211 πόντους στην κανονική σεζόν. Αλλά, με τον μέσο όρο πόντων που τρέχει εφέτος ο έλληνας σούπερ-σταρ (σχεδόν 30 ανά αγώνα), που είναι ο δεύτερος υψηλότερος της καριέρας του, θα χρειαστεί λιγότερο από μιάμιση περίοδο για να τον προσπεράσει. Προτού ολοκληρωθεί η regular season 2021-2022, ο Αντετοκούνμπο θα είναι ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά των Μπακς, μόλις στα 27 του χρόνια. Περίπου στην ίδια ηλικία έκανε το ρεκόρ του και ο Τζαμπάρ.

Στο περιθώριο του νέου, διπλού θριάμβου στην Ουάσινγκτον, ο Γιάννης είχε όρεξη για κουβέντα. Τόνισε οτι, πλέον, απολαμβάνει τις στιγμές, και δεν αγχώνεται με το αποτέλεσμα του αγώνα. Οτι τον έχουν βοηθήσει πολύ οι περίπατοι που κάνει, για να ηρεμήσει, και οτι ανυπομονεί να φάει πίτσα, φτερούγες κοτόπουλου και να πιεί σμούθι στο ρεπό του. Φάνηκε να έχει αλλάξει, στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα.

Είπε, μεταξύ άλλων: «Το αποτέλεσμα δεν με ενδιαφέρει τόσο, όσο η εξέλιξη, η βελτίωσή μας. Αύριο θα ακολουθήσω τη ρουτίνα μου. Θα πάω να περπατήσω 20 λεπτά, όπως κάνω πάντα, ή, αν κάνει πολύ κρύο, θα βγω βόλτα με το αμάξι. Με τον αγώνα θα ασχοληθώ όταν έρθει η ώρα του. Εφέτος φροντίζω να απολαμβάνω τις στιγμές, να μην αφήνω το μυαλό μου να σκέφτεται τα πλέι-οφ ή το πρωτάθλημα. Αυτή η δουλειά έχει άγχος, οπότε αποφάσισα να την αντιμετωπίζω διαφορετικά, πλέον».

Τον ρώτησαν και για τα πλέι-οφ. Αν τα σκέφτεται. Κι εκείνος αποκρίθηκε: «Δεν με ενδιαφέρουν τα πλέι-οφ αυτή τη στιγμή, αλλά το πώς θα βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι και θα περνάμε καλά. Ξέρω τον εαυτό μου. Ξέρω οτι θα είμαι έτοιμος όταν έρθουν, αλλά είναι πολύ μακριά αυτή η μέρα. Δεν γίνεται να τα σκέφτομαι κάθε μέρα, γιατί θα εξαντληθώ. Αυτή τη στιγμή θέλω να περάσω καλά με τους συμπαίκτες μου».

Του ζήτησαν κι ένα σχόλιο για τον επόμενο αγώνα των Μπακς (με τους Σίξερς στη Φιλαδέλφεια, στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας): «Προς το παρόν, ανυπομονώ να πάρω το ρεπό μου. Να φάω πίτσα πεπερόνι και φτερούγες κοτόπουλου, και να πιώ το σμούθι μου. Με το παιχνίδι θα ασχοληθώ αργότερα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όχι απαραιτήτως να νικήσουμε, αλλά να παίξουμε ωραίο μπάσκετ».

Δεν είναι αυτός ο Γιάννης που γνωρίζαμε, ο Γιάννης που δεν ανεχόταν την ήττα… ούτε στην προπόνηση. Κι ο «νέος» Αντετοκούνμπο μας συστήθηκε για πρώτη φορά στην Ατλάντα, στο All-Star Game: «Αυτή τη χρονιά θέλω να τη χαρώ. Σε κάθε ματς προσπαθώ να απολαμβάνω την προθέρμανση, τον αγώνα, τους συμπαίκτες μου. Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, δεν σκέφτομαι τον προορισμό. Με ενδιαφέρει το τώρα, να μπορούμε να το απολαύσουμε. Οχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στη ζωή». Λόγια που δεν περίμενες να ακούσεις από το στόμα ενός τόσο ανταγωνιστικού αθλητή.

Το φιλοσόφησε. Εχει, ήδη, κατακτήσει περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε να ονειρευτεί. Πέντε συμμετοχές σε All-Star Game (στη μια MVP), δυο βραβεία πολυτιμότερου παίκτη της λίγκας, τέσσερις παρουσίες στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ, τρεις στην καλύτερη αμυντική, μια φορά κορυφαίος αμυντικός, κι αμέτρητα ρεκόρ. Εχει ένα συμβόλαιο, με το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει και τα δισέγγονά του. Και -το κυριότερο- βλέπει τον γιο του, Λίαμ, να μεγαλώνει, να συμμετέχει στο «ζέσταμα» και να του ζητάει να παίξουν μαζί. Πλέον, το χαμόγελο του Αντετοκούνμπο δεν αντανακλά μόνο την ευγένειά του, αλλά και την ευτυχία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...