656
O Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Αγγλία πολεμώντας για κάτι που φαίνεται σχεδόν ακατόρθωτο | ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeSports

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει την ανατροπή;

Sportscaster Sportscaster 12 Μαρτίου 2021, 13:10
O Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Αγγλία πολεμώντας για κάτι που φαίνεται σχεδόν ακατόρθωτο
|ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / IntimeSports

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει την ανατροπή;

Sportscaster Sportscaster 12 Μαρτίου 2021, 13:10

Το πρώτο κακό σημάδι φάνηκε στην προθέρμανση. Ο Μπα, που έκανε μεγάλη προσπάθεια -και ένεση- για να ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση του, είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα, όμως 10 λεπτά πριν από τη σέντρα ένιωσε ενοχλήσεις. Ως γνωστόν, δεν ήταν διαθέσιμος και ο Σεμέδο. Ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει την Αρσεναλ, παίζοντας με τρεις αμυντικούς που αποκτήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο. Με άλλον έναν που «βαπτίστηκε» στόπερ, αλλά δεν είναι. Και με ένα «δίδυμο» κεντρικών αμυντικών, που δεν είχαν συνεργαστεί, ποτέ, στο παρελθόν.

Η αναγκαστική οπισθοχώρηση του Εμβιλά «χάλασε» και τη μεσαία γραμμή. Ο 30χρονος Γάλλος αποτελεί βασικό γρανάζι της ανασταλτικής λειτουργίας, αλλά και της επιθετικής ανάπτυξης των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο Καμαρά δεν μπορούσε να τρέχει για δύο – χάθηκε ανάμεσα στους «ποιοτικούς» χαφ της Αρσεναλ. Ο Μπουχαλάκης ήταν «έξω από τα νερά του». Ο Ρέαμπτσιουκ και ο Βαλμπουενά δεν ήταν «στη μέρα τους». Πολύ περισσότερο ο τερματοφύλακας, Ζοσέ Σα, που διανύει ένα ατέλειωτο ντεφορμάρισμα. Ο παλιός, καλός Σα θα είχε αποτρέψει το πρώτο γκολ των «Κανονιέρηδων». Ενδεχομένως, και το τρίτο.

Ο Σα δέχτηκε τρία γκολ σε μία κακή βραδιά για τον ίδιο

Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ο χθεσινός Ολυμπιακός δεν είχε καμία πιθανότητα να νικήσει την Αρσεναλ. Ισως, και καμία άλλη ομάδα σε τόσο προχωρημένο γύρο του τελευταίου Γιουρόπα Λιγκ με ελληνική συμμετοχή. Επαιξε την μπάλα που ξέρει και μπορεί, μόνο για 15-20 λεπτά. Ισα – ίσα για να φανεί το μεγάλο κρίμα: κάθε φορά που πίεσε τους αντιπάλους του στο δικό τους μισό γήπεδο, εκείνοι έδειξαν πόσο επιρρεπείς είναι στο λάθος. Στη φάση της (προσωρινής) ισοφάρισης ο Ελ Αραμπί «έκλεψε» την μπάλα από τον Θεμπάγιος. Νωρίτερα, στην πιο μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού, ο Μασούρας είχε… βρει μπόσικο τον Νταβίντ Λουίζ. Αλλά, αντί να σιγουρέψει το γκολ, πασάροντας στον αφύλακτο Ελ Αραμπί, προτίμησε να κρατήσει τη δόξα του σκόρερ για τον εαυτό του.

Στο 67′, στη μοναδική οργανωμένη του επίθεση, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ -κόντρα στη ροή του αγώνα-, όμως ο Μπεγερίν απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Ελ Αραμπί. Και 12 λεπτά αργότερα το ματς τελείωσε, ουσιαστικά, όταν οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν γκολ με τον… αγαπημένο τους, εφέτος, τρόπο: από στατική φάση. Μέσα σε επτά λεπτά, το ελπιδοφόρο 1-1 έγινε ένα απελπιστικό 1-3.

Ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε προσωρινά για τον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην πρόκριση. Ο Αρτέτα, στη μίνι συνέντευξή του στην CosmoteTV, συμφώνησε μαζί του: «Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε, γιατί με αυτή την ομάδα (τον Ολυμπιακό), έτσι όπως παλεύει, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος». Παρέλειψε να πει πως η δική του ομάδα είναι από τις πιο απρόβλεπτες στην Ευρώπη. Αλλά, έστω με αυτήν την παραδοχή, μοιάζει απίθανο, ο Ολυμπιακός να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο στο «Εμιρεϊτς».

Το 1-3 είναι πολύ πιο βαρύ σκορ από το 0-1 που είχε, πέρυσι, να ανατρέψει. Σε εκείνο το ματς, τον Φεβρουάριο του 2020, η άμυνά του βρισκόταν σε φουλ φόρμα, ο Σα ήταν ανίκητος, ο Βαλμπουενά στο «πικ» του, οι στατικές φάσεις δεν ήταν άλυτο πρόβλημα, και οι δύο πλάγιοι μπακ του (Τσιμίκας και Ομάρ) βοηθούσαν καθοριστικά στην επιθετική του λειτουργία. Αλλά και η Αρσεναλ είναι διαφορετική εφέτος. Ο Αρτέτα την έχει μάθει να παράγει φάσεις, ακόμη κι όταν δεν αποδίδει στο 100%. Και έχει ρίξει το βάρος της στο Γιουρόπα Λιγκ (μετράει 8 νίκες και μια ισοπαλία σε 9 αγώνες), επειδή όλοι οι άλλοι δρόμοι προς τη διάκριση έχουν κλείσει γι’ αυτήν.

Βρίσκεται στη δέκατη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, πιο κάτω και από την Αστον Βίλα, 30 βαθμούς μακριά από την κορυφή (και εκτός Κυπέλλων). Κι όμως, νίκησε με 3-1 στην έδρα του τον Ολυμπιακό (είχε και ένα δοκάρι), που έχει αφήσει τους κυριότερους ανταγωνιστές του για τον τίτλο 16 πόντους πίσω. Κάτι μας λέει αυτό για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και για την επιτυχία των «ερυθρόλευκων» να φτάσουν εδώ που έφτασαν στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...