211
Ο Τόνι Μπένετ σε εκδήλωση το 2019 | EPA/ALBA VIGARAY

Μάχη με την Αλτσχάιμερ δίνει ο Τόνι Μπένετ

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 18:20
Ο Τόνι Μπένετ σε εκδήλωση το 2019
|EPA/ALBA VIGARAY

Μάχη με την Αλτσχάιμερ δίνει ο Τόνι Μπένετ

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 18:20

Ο αμερικανός τραγουδιστής Τόνι Μπένετ πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, αποκάλυψε το περιβάλλον του, ωστόσο μπόρεσε να ηχογραφήσει, με τη Lady Gaga, ένα άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

O ηλικίας 94 ετών διάσημος ερμηνευτής διαγνώστηκε για πρώτη φορά με τη νόσο το 2016, όμως δεν είχε εκδηλώσει τότε τα σοβαρότερα συμπτώματα της ασθένειας.

Η άμεση μνήμη του έχει εξασθενήσει και μερικές φορές δυσκολεύεται να κατανοήσει πού βρίσκεται, ωστόσο αναγνωρίζει ακόμα τους οικείους του και είναι ικανός να συμμετάσχει σε μια συνομιλία, αν και δεν μπορεί πλέον να δώσει μια πραγματική συνέντευξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Παρά τη διάγνωση, ο Μπένετ συνέχιζε να ηχογραφεί τον περασμένο χρόνο, μέχρι η πανδημία τον ανάγκασε να σταματήσει στις αρχές Μαρτίου. Η διακοπή που συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με έναν από τους γιατρούς του.

Μεταξύ του 2018 και του 2020, ο Τόνι Μπένετ ηχογράφησε ένα δεύτερο άλμπουμ με την Lady Gaga, μετά την επιτυχία του «Cheek To Cheek» από το 2014.

Ο τραγουδιστής και το περιβάλλον του αποφάσισαν να παραχωρήσουν αυτή τη συνέντευξη για να μιλήσουν για τη ζωή με Αλτσχάιμερ, επιλέγοντας τον ιστότοπο της Ενωσης Συνταξιούχων AARP.

«Η ζωή είναι ένα δώρο, ακόμα και με Αλτσχάιμερ», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter, στον λογαριασμό του Τόνι Μπένετ, μετά τη δημοσίευση του άρθρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...