223
|

Τίτλοι τέλους για τον «Φιλελεύθερο» – «Απλά δεν “πήγε”» είπε ο εκδότης του

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 13:15

Τίτλοι τέλους για τον «Φιλελεύθερο» – «Απλά δεν “πήγε”» είπε ο εκδότης του

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 13:15

Υστερα από τρία χρόνια, ο «Φιλελεύθερος» αναστέλλει την κυκλοφορία του. Το ανακοίνωσε ο εκδότης του Θανάσης Μαυρίδης, λέγοντας ότι το φύλλο του προσεχούς Σαββάτου θα είναι το τελευταίο.

Ο «Φιλελεύθερος» είχε κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2017 ως καθημερινό φύλλο και είχε συστηθεί ως «η εφημερίδα της μεσαίας τάξης». Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε εβδομαδιαία έκδοση, καθώς οι κυκλοφορίες ήταν αναιμικές. Ωστόσο, το εγχείρημα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έτσι αποφασίστηκε το κλείσιμο της εφημερίδας.

«Απλά δεν “πήγε”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης στο άρθρο του στο αδελφό liberal.gr, περιγράφοντας τους λόγους του κλεισίματος της εφημερίδας. Εγραψε μεταξύ άλλων ο εκδότης του «Φιλελεύθερου».

«Το Σάββατο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι αναζητούν τα αίτια της αποτυχίας. Είναι βαθιά ανθρώπινο να ρίχνουν το φταίξιμο δεξιά και αριστερά. Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι δεν μας φταίει κάτι. Απλά δεν “πήγε”. Προσπαθήσαμε σκληρά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το καλό είναι ότι δεν αφήνουμε πίσω μας υποχρεώσεις σε εργαζόμενους, σε ασφαλιστικά ταμεία, στο δημόσιο και προμηθευτές. Δεν επενδύσαμε σε… βοσκοτόπια και δεν ρουφήξαμε το… αίμα Λιβανέζων ή Ιρανών επενδυτών.

»Πιστεύουμε ότι σε αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε κρεμασμένοι στο περίπτερο αφήσαμε το δικό μας αποτύπωμα στον χώρο. Και πολλές φορές κάναμε περισσότερο θόρυβο από το μπόι μας. Αλλά ο θόρυβος δεν φέρνει έσοδα. H Covid -19 “σκότωσε” τις τελευταίες μας ελπίδες»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...