364
Από τα έδρανα της Βουλής σε αυτά των Βρυξελλών και του Στρασβούργου η Εφη Αχτσιόγλου | INTIMEnews

Υπουργικός συνωστισμός στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: Θα είναι και η Αχτσιόγλου;

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 15:13
Από τα έδρανα της Βουλής σε αυτά των Βρυξελλών και του Στρασβούργου η Εφη Αχτσιόγλου
|INTIMEnews

Υπουργικός συνωστισμός στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: Θα είναι και η Αχτσιόγλου;

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 15:13

Μπροστά στο φάσμα της εκλογικής ήττας στις εθνικές εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ εντείνονται οι διεργασίες για το ποιος θα πρωτομπεί στις πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου.

Ετσι μετά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που ήδη «κλείδωσε» για μία θέση την ευρωλίστα του κυβερνώντος κόμματος, και την Ελενα Κουντουρά την οποία ετοιμάζεται να ανταμείψει ο Αλέξης Τσίπρας για την ολόψυχη στήριξη που του παρείχε στις κρίσιμες κοινοβουλευτικές μάχες των προηγούμενων μηνών, ένα άκομα δυνατό όνομα που ήρθε στο προσκήνιο για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, είναι αυτό της Εφης Αχτσιόγλου (φωτογραφία κάτω).

Η ίδια η υπουργός Εργασίας, ερωτηθείσα σχετικά σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9», αρκέστηκε να πει ότι θα υπηρετήσει το κόμμα από όπου της ζητηθεί.

«Σε εμάς, στην αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά τα ζητήματα είναι συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος, δεν είναι ούτε ατομικές αποφάσεις, ούτε ατομικά σχέδια, ούτε επαγγελματικά σχέδια», θέλησε να εξηγήσει για να προσθέσει:

«Όταν τα αρμόδια όργανα του κόμματος κάνουν τις σχετικές συζητήσεις θα υπηρετήσω κι εγώ από όπου μου ζητηθεί, είναι τόσο απλό και δεν είναι καθόλου -μα καθόλου προσωπικό».

Σύμφωνα πάντως με καλά πληροφορημένες πηγές, η κυρία Αχτσιόγλου φιγουράρει πλέον ως το απόλυτο φαβορί για τη θέση του επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη δυναμική αυτή είσοδό της όμως, παρατηρείται συνωστισμός πρώην και νυν υπουργών για μία θέση στην Ευρωβουλή, αφού εκτός των προαναφερθέντων (Παναγιώτη Κουρουμπλή και Έλενας Κουντουρά) στους υποψηφίους ευρωβουλευτές έχουν προστεθεί εσχάτως ονόματα όπως αυτά του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, της πρώην υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου και του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Από το ψηφοδέλτιο του 2014, υποψήφιοι θα είναι μόνο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο Στέλιος Κούλογλου (φωτογραφία κάτω), ενώ αναζητείται το ηχηρό όνομα που θα αντικαταστήσει τον Μανώλη Γλέζο.

Οι ισορροπίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς της Κουμουνδούρoυ είναι λεπτές, καθώς ο υπουργικός συνωστισμός για το ευρωψηφοδέλτιο κινδυνεύει να «μεταφραστεί» σε σπουδή για «βόλεμα» των στελεχών (πρώην και νυν) της απερχόμενης κυβέρνησης, ενώ υπάρχουν ζητήματα και για τη σταθερότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας (έστω και για μερικούς μήνες) σε περίπτωση πχ ένταξης της κυρίας Κουντουρά στην ευρωλίστα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...