698
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Αγιους Δέκα Ηρακλείου | ekriti.gr

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη – Τι είπε σε ομογενή από την Αυστραλία για τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2019, 11:31
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Αγιους Δέκα Ηρακλείου
|ekriti.gr

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη – Τι είπε σε ομογενή από την Αυστραλία για τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2019, 11:31

Στη Μεσαρά της Κρήτης βρέθηκε σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται σε διήμερη περιοδεία στο νησί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που έτυχε θερμής υποδοχής, επισκέφθηκε το εργοτάξιο για την κατασκευή του δρόμου Ηρακλείου-Μεσαράς και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων, που αναμένεται να μειώσουν τον χρόνο μετακίνησης από το Ηράκλειο προς τις Μοίρες κατά περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια πήγε στους Αγιους Δέκα, όπου συζήτησε με κατοίκους σε καφενείο.

Είχε εκεί έναν ενδιαφέροντα διάλογο με ομογενή από την Αυστραλία, με τον οποίο συζήτησε για το θέμα της ψήφου των ομογενών.

«Πες μου πόσοι θα έρθουν από την Αυστραλία για να ψηφίσουν. Κι όταν πας πίσω, πες τους ότι μετά τις επόμενες εκλογές θα ψηφίζουν και από εκεί. Για να τελειώνουμε με αυτή την εκκρεμότητα», του είπε ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρει το ekriti.gr.

Η ιδιοκτήτρια του καφενείου περίμενε τον κ. Μητσοτάκη με μία ανθοδέσμη και του έδωσε τις ευχές της. Του είπε ότι στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει εκεί τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη. Ενας θαμώνας του καφενείου είπε τότε στον πρόεδρο της ΝΔ «κουμπάρε, αν θες να έχεις τύχη πρέπει να περάσεις από εδώ». «Είσαι γουρλού δηλαδή!», της είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στους Αγιους Δέκα συνάντησε και μια 69χρονη πολύτεκνη μητέρα επτά παιδιών που έχει περισσότερα από 20 εγγόνια αλλά και αρκετά δισέγγονα, κάτι που εξέπληξε τον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αμέσως μετά επισκέφθηκε τη Γεωργική Σχολή στον Αμπελούζο. Τον κ. Μητσοτάκη ενημέρωσε η διευθύντρια της σχολής Μαρία Χαλκιαδάκη και η πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, οι οποίες εξήγησαν στον πρόεδρο της ΝΔ τη σπουδαιότητα της σχολής για τα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα.

Δεν έκρυψαν όμως την θλίψη τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καθώς όπως διευκρίνισαν στον κ. Μητσοτάκη, φοιτούν μόλις επτά μαθητές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στα θερμοκήπια της σχολής, ενώ προσκύνησε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέσα στους χώρους της σχολής. Κάποια στιγμή, είδε το όνομα ενός παραγωγού πιπεριάς, με το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και αστειεύτηκε λέγοντας «Βρήκα τις πιπεριές του Κωστή Χατζηδάκη!».

Ομιλία στο Ηράκλειο

Εκλογές πριν την κύρωση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενάντια στην οποία, όπως είπε, η ΝΔ την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει μάχη στη Βουλή, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του την Παρασκευή στο Ηράκλειο.

Οπως ανέφερε στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, «όσο συντομότερα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα μας. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, πέρα από την προσφυγή στις κάλπες. Εκλογές τώρα για να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα φέρει την αισιοδοξία. Oχι σε αυτό το τέλμα πολιτικής παρακμής. Εκλογές τώρα για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την κύρωση συμφωνίας».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι πρόκειται για μια πρόχειρη συμφωνία που θα ανοίξει πληγές και στις δυο χώρες.

«Αυτή η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με το στυλό που του έδωσε ο Καμμένος, έγινε πρόχειρα και σπέρνει τον αλυτρωτισμό. Έτσι δεν κλείνει καμία παλιά πληγή, αλλά ανοίγουν πληγές σε δύο χώρες. Οι δυο λαοί εμποδίζονται από τη συμφωνία για βιώσιμη λύση. Είναι μια συμφωνία που κοιτάζει προς τα πίσω και θα αποδείξουμε ότι είναι γεμάτη παγίδες. Ακόμη και στη ρηματική ανακοίνωση αναγράφεται δύο φορές ο μακεδονικός λαός».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος σε στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για ένα «κακά σκηνοθετημένο διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο».

«Κάποιοι τις τελευταίες μέρες θέλουν να τον παρουσιάσουν και ως κεντροαριστερό. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και βενιζελικός, ενώ είναι αγκαλιά με τον Παπαχριστόπουλο, τον Ζουράρι, την Παπακώστα, και τους γνωστούς Πολάκηδες. Έχει και η γελοιότητα τα όριά της» επεσήμανε ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «μπορεί το καρναβάλι που επέβαλε στην πολιτική ο κ. Τσίπρας ακόμη και να διασκεδάζει κάποιους, αλλά εμένα θα μου επιτρέψετε να μην συμμετέχω».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η χώρα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο: «Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο, είναι πολιτική ανωμαλία άνευ προηγούμενου. Παραχάραξη της κοινωνίας. Η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ποιος θα ήθελε να επενδύσει στη χώρα με ένα τέτοιο κλίμα;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...