271
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη (αριστερά), στην Επιτροπή | ΙΝΤΙΜΕnews/ Γιάννης Λιάκος

Χαρωπός και ευδιάθετος στην Επιτροπή Εξοπλιστικών ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2017, 13:08
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη (αριστερά), στην Επιτροπή
|ΙΝΤΙΜΕnews/ Γιάννης Λιάκος

Χαρωπός και ευδιάθετος στην Επιτροπή Εξοπλιστικών ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2017, 13:08

Και ξαφνικά, ο «εξαφανισμένος» την ημέρα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, Πάνος Καμμένος, εμφανίστηκε στη Βουλή, δίνοντας το παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

257702
Κεφάτος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης/ INTIMEnews

Επίσημη δικαιολογία για την χθεσινή απουσία του (ανεπιθύμητου στην τουρκική ηγεσία) υπουργού Εθνικής Αμυνας ήταν η «υποχρέωσή» του να παρακολουθήσει τη νατοϊκή άσκηση «Gordian Knot» του στρατηγείου NRDC-GR, στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης. Ερωτηθείς για την παρουσία τούρκων αξιωματικών στην άσκηση, αλλά και του τούρκου προέδρου στην Αθήνα, ο κ. Καμμένος αρκέστηκε να πει: «Χαίρομαι για την παρουσία των τούρκων αξιωματικών συμμάχων στην άσκηση του ΝΑΤΟ».

Βασικό θέμα της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών, η ανάκληση ή μη της προηγούμενης σύμφωνης γνώμης της για την πώληση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

257703
Aντικείμενο της συνεδρίασης η ανάκληση της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής για την πώληση στη Σ.Αραβία / ΙΝΤΙΜΕnews

Στην Επιτροπή, υπενθυμίζεται, συμμετέχουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και Γιώργος Κυρίτσης, που έχουν εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή τους με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία λόγω όσων συμβαίνουν στην Υεμένη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ ζήτησαν να κληθούν τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, απέρριψε το αίτημα να προσδιοριστεί η συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα και ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα διεξαχθεί συζήτηση για το αν συντρέχει λόγος να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...