722
Με όπλο την αυτοπεποίθηση | REUTERS/ Sergio Perez

Το θρασύτατο στοίχημα του Ρονάλντο

Sportscaster Sportscaster 21 Μαρτίου 2018, 14:56
Με όπλο την αυτοπεποίθηση
|REUTERS/ Sergio Perez

Το θρασύτατο στοίχημα του Ρονάλντο

Sportscaster Sportscaster 21 Μαρτίου 2018, 14:56

Το τελευταίο διαφημιστικό σποτ (της Nike) που κυκλοφόρησε, προ ημερών, με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο πρόσθεσε άλλη μια χάντρα στο κομπολόι των επιχειρημάτων όσων τον αντιπαθούν. Ο πορτογάλος σούπερ-σταρ μιλάει με τα καλύτερα λόγια… για τον εαυτό του, σε ένα ρεσιτάλ αυτοθαυμασμού που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ακόμη κι αν το κείμενο το έγραψαν οι διαφημιστές, τέτοια selfie ναρκισσισμού κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν θα δεχόταν να βγάλει. Ούτε για όλα τα λεφτά του κόσμου. Ο Λιονέλ Μέσι θα κοκκίνιζε από ντροπή.

Με την αλαζονεία που τον διακρίνει, ο «CR7» λέει σε μια μίνι συνέντευξη, μεταξύ άλλων: «Δεν βρίσκω άτομα με το ταλέντο μου, την αφοσίωσή μου, τη δουλειά μου, την προσήλωσή μου στο ποδόσφαιρο. Κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί μου. Κανείς δεν μπορεί να γίνει Κριστιάνο Ρονάλντο. Εσύ θα γίνεις ο εαυτός σου, κι εγώ θα είμαι εγώ. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν αυτό που έχω. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δουλεύουν τόσο σκληρά όσο εγώ και είναι ταγμένοι στο στόχο τους τόσο πολύ όσο εγώ».

Δείτε το βίντεο:

Είναι πολύ πειστικός στον ρόλο του. Επειδή, όλα αυτά, τα πιστεύει. Κι ένας από τους σπουδαιότερους λόγους που έφτασε τόσο ψηλά -«νούμερο ένα» ή «νούμερο δύο» στο πάνθεο των σύγχρονων ποδοσφαιριστών- είναι η (αυτο)πεποίθησή του πως γι’ αυτόν τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Πλέον, το έχουμε εμπεδώσει: η εξοργιστική του έπαρση δεν επιδιώκει να προκαλέσει τους άλλους, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι η κινητήριος δύναμή του.

Η διαφήμιση συνέπεσε με μια αποκάλυψη του ραδιοφωνικού σταθμού της Marca, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, με αφορμή τα τέσσερα γκολ που πέτυχε ο πορτογάλος άσος στο 6-3 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Xιρόνα, στο «Μπερναμπέου». Σύμφωνα με αυτήν, ο Κριστιάνο έβαλε στοίχημα με τους συμπαίκτες του ότι θα βγει νικητής στη μάχη με τον Μέσι για το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Εκείνο που προκαλεί κατάπληξη, είναι το πότε το έκανε: τη στιγμή που ο ίδιος είχε βάλει μόλις ένα γκολ στη La Liga, ενώ ο αργεντινός «μάγος» της Μπαρτσελόνα μετρούσε, ήδη, 12.

Στην αρχή της σεζόν ο 33χρονος Ρονάλντο βρισκόταν σε άθλια αγωνιστική κατάσταση. Το ίδιο και η ομάδα του. Είχε απουσιάσει (λόγω τιμωρίας) στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, ενώ χρειάστηκε να σπαταλήσει… 55 τελικές προσπάθειες μέχρι να σκοράρει για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Μερίδα του ισπανικού Τύπου δημοσίευε… επικήδειους για την καριέρα του, και οι συγκρίσεις με τον Μέσι, που «πετούσε», ήταν αναπόφευκτες. Ο Πορτογάλος είχε ανάγκη από ένα ισχυρό κίνητρο, και το βρήκε σε αυτό το θρασύτατο στοίχημα που ελάχιστοι θα τολμούσαν να βάλουν.

Ενα από τα τέσσερα γκολ εναντίον της Χιρόνα
Ενα από τα τέσσερα γκολ εναντίον της Χιρόνα (φωτό: Reuters/ Sergio Perez)

Μέχρι τη 19η αγωνιστική (Σάββατο 13 Ιανουαρίου, που η Ρεάλ ηττήθηκε 1-0 από τη Βιγιαρεάλ στη Μαδρίτη) ο «CR7» είχε σκοράρει μόλις τέσσερα γκολ σε 15 εμφανίσεις του στη La Liga. Στη συνέχεια, όμως, σημείωσε 18 σε 10 ματς, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει τα 22 (στο ισπανικό πρωτάθλημα) και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω μόνον από τον Μέσι (25). Το «καρέ» (τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι) που πέτυχε την Κυριακή, ήταν το αποκορύφωμα ενός απίστευτου comeback που άρχισε πριν από περίπου δυόμισι μήνες. Μέσα στο 2018 είναι ο πρώτος σκόρερ στα Top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχοντας σημειώσει σε αυτό το χρονικό διάστημα περισσότερα τέρματα από όσα όλοι οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μαζί!

Σήμερα μετράει στο σύνολο (σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν) 37 γκολ σε 35 ματς. Ο τρομερός «εκτελεστής» Ρονάλντο επέστρεψε πάνω στην ώρα, λίγο πριν από την πρώτη τιτανομαχία Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης, στις αρχές Απριλίου, για το Champions League. Κι όταν σκοράρει, είναι ευτυχισμένος. Ούτε το δημοσίευμα της Mundo, που το Σάββατο έγραψε ότι το δικαστήριο της Μαδρίτης απέρριψε το αίτημά του να καταβάλει πέντε εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κλείσει οριστικά η υπόθεση της φοροδιαφυγής του (ύψους 14.700.000 ευρώ), δεν φάνηκε να τον αγγίζει. «Μην προσπαθείτε να χαλάσετε τις όμορφες στιγμές που ζω με ψευδείς ειδήσεις. Η ζωή είναι ωραία», απάντησε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Το στοίχημα το κέρδισε, έστω κι αν -στο τέλος- δεν καταφέρει να ξεπεράσει τον Μέσι. Μπροστά του βλέπει, ξανά, μόνο θριάμβους: την ώρα που θα σηκώσει την «Κούπα με τα μεγάλα αυτιά» για τρίτη διαδοχική χρονιά, που θα συμπληρώσει τον ασύλληπτο αριθμό των 650 γκολ στην καριέρα του, που θα οδηγήσει την Πορτογαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ακόμη κι αν τον αντιπαθείς, πρέπει να το παραδεχθείς: στα λεξικά, δίπλα στο λήμμα «αυτοπεποίθηση», θα ‘πρεπε να υπάρχει η φωτογραφία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...